Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Internetbanku lietotāji var elektroniski deklarēt savu dzīvesvietu

Kredītiestāžu elektronisko norēķinu sistēmu jeb internetbanku lietotājiem no šodienas būs iespēja bez maksas elektroniski deklarēt savu dzīvesvietu.

To paredz 20.oktobrī valdībā pieņemtie Ministru kabineta noteikumi, kas šodien stājas spēkā.

Arī līdz šim iedzīvotāji varēja elektroniski deklarēt savu dzīvesvietu interneta vietnē www.latvija.lv, taču to varēja izdarīt tikai personas ar e-paraksta iespējām, kas pieejamas ļoti ierobežotam skaitam lietotāju. Turpretī banku norēķini internetā tiek plaši lietoti un kredītiestāžu piedāvātās autentifikācijas sistēmas atbilst augstām drošības prasībām, līdz ar to tās var tikt izmantotas arī oficiālu iesniegumu nosūtīšanai valsts iestādēm, konstatējuši Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) speciālisti.

Jauno iespēju varēs izmantot "SEB bankas", "Swedbank" un "Latvijas Krājbankas" internetbanku lietotāji, aģentūrai LETA pastāstīja PMLP priekšnieka palīdze preses un sabiedriskajos jautājumos Laura Karnīte.

Kā ziņots, no šā gada 1.jūlija par dzīvesvietas deklarēšanu pašvaldībā vai pa pastu ir noteikta valsts nodeva trīs latu apmērā, bet dzīvesvietas deklarēšana internetā ir pieejama bez maksas.