Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Valentīna dienas vakariņās grib doties ar Reiniku, Ķesteri, Lembergu un brāļiem Rēdlihiem

Ja būtu iespēja doties svinīgās Valentīna dienas vakariņās kopā ar kādu sabiedrībā zināmu personu, aptaujātie Latvijas iedzīvotāji vislabprātāk šo vakaru pavadītu Laura Reinika, Ģirta Ķestera, Aivara Lemberga un Rīgas "Dinamo" hokejistu - brāļu Rēdlihu sabiedrībā. Par to liecina veikalu tīkla "Maxima" veiktās aptaujas rezultāti.

Tāpat noskaidrots, ka gandrīz piektdaļa aptaujāto Latvijas iedzīvotāju ar savu otro pusīti iepazinusies internetā. 22% aptaujāto savas otrās pusītes sastapuši draugu rīkotās dzimšanas dienās, kāzās un citās svinībās. Aptaujā, kas veikta Valentīna dienas ietvaros, arī atklājies, ka 11% respondentu ar savu mīļoto iepazinušies darbā, savukārt desmitā daļa aptaujas dalībnieku pašlaik bauda brīva cilvēka statusu.

Daloties ar interesantākajiem iepazīšanās stāstiem no pašu un tuvinieku pieredzes, aptaujas dalībnieki ir aprakstījuši arī iepazīšanos ar mīļoto cilvēku, iznesot atkritumus, pērkot govi saimniecībai, stāvot rindā pie publiskās tualetes, appludinot kaimiņu, kā arī iekļūstot ceļu satiksmes negadījumā.

Vērtējot iedzīvotāju iepazīšanās paradumus, 25% respondentu ir pārliecināti, ka "vidējais" Latvijas iedzīvotājs iepazīstas bez jebkādiem kompleksiem - sarunu uzsākot ar pirmo frāzi, kas ienāk prātā, savukārt 21% aptaujāto uzskata, ka "vidējam" latvietim jau pirms iepazīšanās ir raksturīga pārliecība, ka "nekas taču tāpat nesanāks". Tāpat piektdaļa aptaujas dalībnieku nešaubās, ka "vidējais" Latvijas iedzīvotājs spītīgi gaidīs, kad viņu uzrunās pirmo, pat ja tas nozīmē palikt vecpuiša vai vecmeitas statusā.

"Aptaujā atklājušies patiešām interesanti fakti par Latvijas iedzīvotāju iepazīšanās paradumiem - piemēram, lai arī aptaujas rezultāti liecina, ka "vidējais" Latvijas iedzīvotājs lielākoties ir drošs un iepazīstas bez jebkādiem kompleksiem, kā raksturīgākā īpašība, dodoties uz pirmo tikšanos, tomēr norādīta atturīga pieklājība," saka "Maxima Latvija" preses sekretārs Ivars Andiņš. Atzīmējot neparastākās vietas, kur sastapt savu otro pusīti, 22% aptaujāto norādījuši dzemdību namu, 16% uzskata, ka tas varētu būt policijas iecirknis, turpretī 13% ir pārliecināti, ka mīļoto cilvēku būtu neierasti sastapt bēres un tiesas sēdē. Kā jocīgākās iepazīšanās vietas minētas arī satiksmes sastrēgums un mežs.

Veiksmīgas iepazīšanās priekšnoteikumu augšgalā ar 23% aptaujāto atbalstu ierindojusies pārliecība, ka svarīgākā ir "īstā vieta un laiks", 18% uzskata, ka priekšnoteikumi nav svarīgi un viss notiks tad, kad tam ir jānotiek. Tikmēr 15% aptaujas dalībnieku kā veiksmīgas iepazīšanās svarīgāko priekšnoteikumu norādījuši labu humora izjūtu. Tāpat aptaujātie Latvijas iedzīvotāji ir pārliecināti, ka iepazīstoties noteikti nepievils drosme un pārliecība par sevi, un ļoti būtiska ir arī inteliģence un labas manieres. Savukārt,