Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

Melno stārķu ģimenei šogad Latvijas valsts mežos izšķīlušies pieci stārķi

AS „Latvijas valsts meži” darbinieks Andris Siliņš kopā ar ģimenes locekļiem svētdienas pastaigā pa mežu atraduši jaunu, iepriekš nezināmu melnā stārķa ligzdu a/s Latvijas valsts meži Ziemeļkurzemes mežsaimniecības teritorijā.

Ligzdā atradās pieci jaunie putni, kuri visi bija spēcīgi un veseli. Melnajam stārķim tik kupla ģimene ir rets gadījums. Pateicoties Andra Siliņa operatīvi sniegtajai informācijai tuvākajā laikā LVM veiks visu nepieciešamo, lai varētu oficiāli nokārtot mikrolieguma izveidošanu šai stārķu ģimenei un lai neviens netraucētu melno stārķu mieru.

AS „Latvijas valsts meži” vides plānošanas vadītāja Laila Šica: „Mēs esam ļoti priecīgi par jaunajiem putniem. Šis fakts apliecina, ka melnajiem stārķiem šī bija laba vasara Latvijas valsts mežos”.

Melnais stārķis pasaulē tiek uzskatīts par ļoti retu putnu, tomēr Latvijā mums to ir salīdzinoši daudz. Latvijā ligzdo ap 5% no pasaules melnajiem stārķiem.

Savukārt 80% no Latvijā zināmajām melno stārķu ligzdošanas vietām atrodas a/s Latvijas valsts meži apsaimniekotajos mežos.