Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Afganistānā viegli ievainots Latvijas kontingenta karavīrs

© Scanpix

Šodien, aptuveni pulksten 12.30 pēc Latvijas laika, Afganistānā, Farjābas provincē, atbalstot apšaudē nonākušos Afganistānas policistus, vieglu ievainojumu ir guvis Latvijas kontingenta karavīrs, kurš pilda dienesta pienākumus Meimenā izvietotajā Provinču atjaunošanas vienībā.

Ievainotais karavīrs pēc neatliekamās palīdzības sniegšanas evakuēts uz bāzes hospitāli, kur tiek sniegta nepieciešamā medicīniskā palīdzība, portālam nra.lv apstiprina Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļa.

Karavīrs personīgi jau ir sazinājies ar saviem tuviniekiem. Atsaucoties uz valsts noteiktajām fizisko personu datu aizsardzības prasībām, informācija par karavīra personību, medicīnisko diagnozi un ārstēšanas prognozi netiks sniegta.

Šodien Latvijas un Norvēģijas karavīru vienība devās neitralizēt atbildības rajonā atrastos sprādzienbīstamos priekšmetus. Saņemot informāciju par uzbrukumu Afganistānas Nacionālās policijas postenim, Latvijas vienības komandieris pieņēma lēmumu sniegt uguns atbalstu vietējiem policistiem, kuri jau bija iesaistījusies apšaudē ar nemierniekiem. Atvairot uzbrukumu postenim, apšaudē vieglu ievainojumu guva viens no Latvijas karavīriem.