Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Vienpadsmitgadīgais Dima Ivanovs vēl arvien ir komā

Vienpadsmit gadus vecais zēns Dima Ivanovs, kas neilgi pēc vakcinācijas pret ērču encefalītu nonāca smagā stāvoklī slimnīcā, vēl arvien atrodas medikamentozajā komā. Tas ir vienīgais veids kā samazināt spēcīgos krampjus, kas turpinās jau vairāk nekā mēnesi.

Ārsti pašaizliedzīgi cīnās par zēna dzīvību un veselību, bet slimība nepadodas. Nra.lv jau rakstīja, ka zēns pāris dienas pēc vakcinācijas pret ērču encefalītu saslima un viņam sākās smagi krampji. Tos varēja apturēt tikai, zēnu ievadot mākslīgajā komā. Dimas māte Olga Mihailova NeatkarīgajaiRīta Avīzei stāstīja, ka neviens nevar pateikt, no kā radusies šāda slimība. Aizdomas krīt uz vakcināciju, lai gan tam nav pierādījumu. Pusgadu pirms vakcinācijas zēns pārslimoja vīrusu meningītu.

Ārsti bērnu slimnīcā cīnās par Dimas dzīvību, izmantojot visus pieejamos medikamentus, tomēr tagad Dimam tika atklāta ļoti stipra alerģija pret medikamentu, kuram būtu jāpalīdz ārstēšanā. Turklāt Dimam izveidojās bīstams trombs kakla rajonā, kuru ārsti šobrīd cenšas neitralizēt. Pēdējo dienu laikā atklājās arī sirds aritmija.

Biedrība Varonis, kas vāc ziedojumus, lai palīdzētu Dimam atveseļoties, šobrīd ir atteikusies no Izraēlas klīnikas (tā bija pirmā slimnīca, kas atsaucās uz biedrības izsūtītajiem aicinājumiem) pakalpojumiem, jo ir ļoti būtiski augusi ārstēšanas cena. To ietekmēja arī apstāklis, ka biedrība ir atradusi profesoru vācu klīnikā, kurš personīgi ir saskāries ar šādu diagnozi. Ir zināms, ka visā pasaulē ir tikai 28 līdzīgi gadījumi, bet Latvijā tas vispār ir pirmais gadījums, tad ārstējošie ārsti pastāvīgi konsultējas ar vācu klīnikas profesoru.

Viņš atzinis: kad vien būs iespējams, viņš ir gatavs uzņemt Dimu un personīgi uzņemties zēna ārstēšanu. Bet diemžēl šobrīd Dimu nav iespējams transportēt. Tam par iemeslu ir atklātais trombs. Jebkurš mēģinājums transportēt zēnu rada milzīgu dzīvības risku. Varonis pašlaik veic pārrunas ar profesoru par viņa iespējām ierasties Rīgā, lai personīgi apskatītu Dimu.

Sīkāka informācija un atskaites par situāciju: www.dima-ivanovs.varonis.lv.

Biedrība aicina ziedot Dimas glabšanai.

Bankas konts Dimas Ivanova glābšanai:

Biedrība projektu centrs VARONIS

Reg. Nr. 40008142130

A/S Swedbank

LV56HABA0551025632423

HABALV22

Tālrunis ziedojumiem 1 lata apmērā: 90006782