Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Covid-19 pirmo reizi konstatēts Apes un Jaunpils novados

© Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Saslimšana ar Covid-19 pirmo reizi konstatēta Apes un Jaunpils novados, kur inficēto skaits nepārsniedz piecu gadījumu robežu, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Tāpat saslimušie no jauna ir konstatēti Aizkraukles, Dobeles, Grobiņas un Kuldīgas novadā.

Sējas novadā saslimušo skaits no desmit ir samazinājies un vairs nepārsniedz piecu gadījumu robežu. Ņemot vērā precizēto informāciju, Kuldīgas novadā reģistrēti trīs saslimšanas gadījumi, pa diviem gadījumiem reģistrēts Liepājā un Ogres novadā, bet pa vienam - Rīgā, Aizkraukles novadā un Ķekavas novadā.

Visaugstākais sasirgušo skaits joprojām novērojams galvaspilsētā, kur zināms par 86 inficētajiem. Otrais augstākais Covid-19 inficēto skaits ir Gulbenes novadā, kur inficēšanās ir apstiprināta kopumā 17 iedzīvotājiem, un trešais augstākais saslimušo skaits ir Ogres novadā, kur reģistrēti deviņi saslimušie.

Saslimšana ar Covid-19 patlaban reģistrēta 36 pašvaldībās.

No aizvadītajā diennaktī atklātajiem sešiem inficētajiem pa diviem ir vecuma grupās no 30 līdz 39 un no 70 līdz 79 gadiem un pa vienam - vecuma grupās no desmit līdz 19 un no 60 līdz 69 gadiem.

Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī, veicot 2137 Covid-19 testus, Covid-19 konstatēts sešiem cilvēkiem. SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka trīs saslimušie ir citu saslimušo kontaktpersonas, viens saslimušais atgriezies no Polijas. Vēl viens saslimušais ir saistīts ar uzliesmojumu Murjāņu Sporta ģimnāzijā, bet vēl ar vienu personu sākta saziņa, lai precizētu papildu informāciju. Epidemioloģiskā izmeklēšana turpinās.

Latvijā līdz šim veikti 210 046 Covid-19 izmeklējumi, saslimusi 1281 persona un 1070 izveseļojušās, bet 32 mirušas.