Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Aicina sākumdeklarēšanos ieviest jau pēc gada

Darbā pie ēnu ekonomikas plāna saskaņošanas ir panākta vienošanās, ka sākumdeklarēšanās jeb nulles deklarācija fiziskām personām un daļējas nodokļu amnestijas juridiskām personām varētu tikt ieviesta jau no 2011.gada 1.jūlija, aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijas Komunikāciju nodaļas vadītāja Baiba Melnace.

Iepriekš tika pieļauts, ka sākumdeklarēšanās tiks sākta tikai pēc 2012.gada.

Šodien Finanšu ministrijā notika starpinstitūciju saskaņošanas sanāksme 17.jūnijā Valsts sekretāru sanāksmē izsludinātajam ēnu ekonomikas apkarošanas un godīgas konkurences veicināšanas plānam, par ko institūcijas un uzņēmēju asociācijas bija sniegušas savus atzinumus.

Iesniegto priekšlikumu apjoms bija ievērojams - uz 55 lapām, bet lielākoties tie bija redakcionāla rakstura grozījumi. Par lielāko daļu priekšlikumu šodien panākta vienošanās, un Finanšu ministrija plāno augusta pirmajā pusē plānu iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē.

Būtiskākā izmaiņa plānā salīdzinājumā ar tā sākotnējo valsts sekretāru sanāksmē izsludināto projektu ir būtiski tuvāks termiņš sākumdeklarēšanas veikšanai fiziskām personām un daļējas nodokļu amnestijas juridiskām personām ieviešana jau no 2011.gada 1.jūlija, informēja Melnace.

Kā ziņots, plānu izstrādājusi ar premjera rīkojumu izveidotā darba grupa un dokuments ir izsludināts valsts sekretāru sanāksmē 17.jūnijā.

Plānots, ka pirmie atbalsta pasākumi uzticamajiem un godīgajiem uzņēmējiem tiks sagatavoti līdz šā gada rudenim.