Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Vāc parakstus, lai partijas daļu no saviem ziedojumiem novirzītu slimu bērnu ārstēšanai

© F64

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par ziedojumu partijām daļas novirzīšanu smagi slimu bērnu ārstēšanai.

Ņemot vērā, ka šajā gadā norisināsies Saeimas vēlēšanas, šogad ziedojumu apmērs partijām varētu krietni pieaugt, pieļāva idejas autore.

Kā iniciatīvas pārstāve norādīja Vera Semjonova. Viņa uzsvēra, ka Latvijā ir daudz smagi slimu bērnu, kuriem ir nepieciešama ārstēšana, savukārt līdzekļi viņu ārstēšanai pamatā tiek vākti dažādās labdarības akcijās.

Iniciatīvā piedāvāts daļu no ziedojumu summas, kas tiek ziedotas politiskajām partijām, novirzīt smagi slimu bērnu ārstēšanai un rehabilitācijai. Semjonova uzskata, ka pašlaik partijas, kuras saņem vislielākos ziedojumus, dažkārt nav tās, par ko iedzīvotāji ir sajūsmā, tāpēc, viņasprāt, šāda iniciatīva ļautu arī šīm partijām parādīt sevi pozitīvākā gaismā, tā kā "jo partijai vairāk ziedo, jo vairāk no tā iegūst sabiedrība".

Ņemot vērā, ka šajā gadā norisināsies Saeimas vēlēšanas, šogad ziedojumu apmērs partijām varētu krietni pieaugt, pieļāva idejas autore. "Šādas pārmaiņas būtu iespējams ieviest, nosakot nodokli no partiju ziedojumiem, piemēram 10%. Kaut arī faktiski 10% no ziedojumu summas ir tikai nedaudz vairāk par 200 000 eiro, tomēr tā ir pietiekama summa, lai nodrošinātu ārstēšanu vismaz dažiem bērniem," norādīts iniciatīvas pieteikumā.

Semjonovas ieskatā, nodoklis varētu tikt novirzīts/pārskaitīts labdarības organizācijām, kas nodarbojas ar līdzekļu vākšanu smagi slimu bērnu ārstēšanai.