Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Pie Medemciema deg kūdras purvs

Ilustratīvs attēls © F64

Netālu no Rīgas pie Medemciema Olaines un Ķekavas novadu teritorijā deg kūdras purvs apmēram 12 hektāru platībā, radot spēcīgu sadūmojumu.

Pirmie VMD par iespējamo meža ugunsgrēku informēja SIA 'Rīgas meži" darbinieki un arī ugunsnovērošanas torņi ziņoja par konstatētajiem dūmiem.

Informācija par iespējamo meža ugunsgrēku tika saņemta 20. jūnija plkst. 14.40 un VMD operatīvā reaģēšanas komanda nekavējoties izbrauca uz notikuma vietu, kur konstatēja, ka netālu no Medemciema SIA "Rīgas meži" teritorijā deg kūdras izstrādes purvs. Pirmie VMD par iespējamo meža ugunsgrēku informēja SIA 'Rīgas meži" darbinieki un arī ugunsnovērošanas torņi ziņoja par konstatētajiem dūmiem.

Notikuma vietā VMD sāka uguns ierobežošanas darbus, piesaistot "Rīgas meži", gan Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbiniekus. Ņemot vērā paaugstināto ugunsbīstamību Latvijas teritorijā kopumā, spēcīgās vēja brāzmas un uguns izplatīšanās ātrumu, tika pieņemts lēmums ugunsgrēka dzēšanā iesaistīt arī Nacionālo bruņoto spēku helikopteri. Ugunsgrēka dzēšanas darbi turpinājās līdz vakardienas plkst. 23.00, pa nakti ugunsgrēka teritoriju uzraudzīja SIA "Rīgas meži" darbinieki.

Saskaņā ar VMD sniegto informāciju, šodien jau no paša rīta turpinājās ugunsgrēka ierobežošanas darbi un patlaban uguns skartā platība ir sasniegusi apmēram 12 hektārus. Ņemot vērā spēcīgo vēju, dūmi tiek nesti Medemciema virzienā.

Šobrīd ugunsgrēka dzēšanā iesaistīti vairāk kā 50 cilvēki gan no VMD, gan Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, gan SIA "Rīgas mežiem", SIA "Olaines kūdra".

Ugunsgrēkā izcelšanas iemesls pagaidām nav zināms.