Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Ugunsgrēkā Ādažu poligonā izdegusi iespaidīga meža platība

© F64

Ugunsgrēkā, kas svētdien, 10.jūnijā, izcēlās Ādažu poligonā, izdedzis pieaudzis mežs 140 hektāru platībā un jaunaudzes 260 hektāru platībā, pavēstīja Valsts meža dienesta (VMD) Meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Zigmunds Jaunķiķis.

Viņš teica, ka no kopējās uzmērītās ugunsgrēka platības - 770 hektāriem - izdedzis pieaudzis mežs 140 hektāru platībā, kas ir diezgan iespaidīga platība.

Viņš teica, ka no kopējās uzmērītās ugunsgrēka platības - 770 hektāriem - izdedzis pieaudzis mežs 140 hektāru platībā, kas ir diezgan iespaidīga platība, kā arī izdegušas jaunaudzes 260 hektāru platībā, kas arī ir liela platība. Atlikušajā daļā uzmērītas teritorijas ir cietuši purvāji un virsāji.

Savukārt aprēķini par nodarīto zaudējumu apmēru varētu būt zināmi jaunnedēļ.

Pēc VMD meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieka teiktā, konkrēts ugunsgrēka cēlonis joprojām nav zināms. Vienlaikus viņš pieļāva, ka to varētu arī vairs neizdoties noskaidrot.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka ugunsgrēks Ādažu poligonā izcēlās svētdien, 10.jūnijā.

Nacionālo bruņoto spēku Ādažu poligons ir izvietots Ādažu un Sējas novadu administratīvajās teritorijās, poligona platība aizņem vairāk nekā 13 000 hektāru un tas ir viens no lielākajiem Baltijas valstīs.