Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

"Vairāk saules" kratīšanas laikā "Čili pica" izsūtījusi zīmīgus e-pastus

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Visi "Vairāk saules" restorāni, kuros policija šīs nedēļas sākumā veica kratīšanas, brīvdienās atsākuši darbu. No apcietinājuma pret 30 tūkstoš eiro lielu drošības naudu izlaista galvenā grāmatvede un šefpavārs; IT speciālists, kurš nebija Vairāk saules darbinieks, atstāts apcietinājumā. Uzņēmums cenšas atjaunot savu saimniecisko darbību, bet krietni grūtāk būs atjaunot tā reputāciju. Policija tur aizdomās uzņēmumu par kases aparātu sagrozīšanu divu gadu garumā, taču pārbaudēs pērn augustā valsts ieņēmumu dienests šādu pārkāpumus neatklāja. "Nekā personīga" atklāj, ka īsi pēc kriminālpolicijas ierašanās, ēdināšanas ķēde "Čili pica" izsūtījusi zīmīgu vēstījumu.

Tirdzniecības centra "Domina shopping" mārketinga direktore Iveta Zvaigzne-Ālere raidījumama atklāja, kas notika, kad policija lika slēgt restorānu "Vairāk saules": "Dienā, kad "Vairāk saules" aizvēra, mēs "Domina shopping" vadība dažas desmit minūtes pēc tam, kad tur ieradās Kriminālpolicija, saņēmām e-pastu ar jautājumu, "vai jūs tagad esat laimīgi" un, ka uzņēmumam ir problēmas par nodokļu nemaksāšanu. No tā mēs nevaram izdarīt 100 secinājumus, bet mēs aicinām pievērst tam uzmanību."

"Vēl Vairāk saules" līdzīpašnieks Mārtiņš Kalniņš uz jautājumu, kādas bija jūsu attiecības ar "Čili pica" Rīgā, atbild, ka tie ir tiešie konkurenti: "Mūsu attiecības ir vēsas, brīžiem saspringtas."

"Vairāk saules" ieņēma nomnieka vietu divos tirdzniecības centros, kuros iepriekš atradās "Čili pica", tāpat "Vairāk saules" pārvilinājusi vairākus vadošus konkurentu darbiniekus. Policija neatklāj, cik sen tā novēro uzņēmumu, vien informēja, ka krimināllieta sākta pēc kāda iesnieguma.

Kā iepriekš ziņots, maltītes šo otrdien tika apturētas visos sešos "Vairāk saules" restorānos Rīgā. Apmeklētājus izdzina, darbiniekus nostādīja pie sienas, birojā policija ieradās maskās un aizsargbruņās. Vērienīgās kratīšanas policija pamatoja ar vienu mērķi - restorānos ilgstoši tiekot slēpti patiesie ieņēmumi, valsti nodarot pusotru miljonu lielus zaudējumus.