Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

NBS iegādājušies 6x6 bezceļa transportlīdzekļus 11 miljonu eiro vērtībā

© Scanpix

Nacionālie bruņotie spēki, izmantojot NATO atbalsta un iepirkumu aģentūras Loģistikas biržas kopējo iepirkumu partnerību, no Somijas uzņēmuma “BRP” iegādājušies 6x6 bezceļa transportlīdzekļu “Outlander MAX 650XT Military Version” 11 miljonu eiro vērtībā, informē AM Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļa.

“Latvijas apvidum atbilstošu bezceļa transportlīdzekļu iegāde ar plašu operacionālo pielietojumu ir loģisks solis Nacionālo bruņoto spēku vienību taktiskās mobilitātes spēju stiprināšanā. Esmu patiesi lepns par šādu ilgtermiņa ieguldījumu, kas būtiski sekmēs operacionālo uzdevumu izpildi,” norāda Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš. “Esam pievienojušies šai NATO atbalsta un iepirkumu aģentūras partnerībai, lai efektivizētu Nacionālo bruņoto spēku materiāltehnisko nodrošinājumu un spētu izmantot arī bruņoto spēku apgādes vajadzībām arī NATO aģentūras starptautisko kopējo iepirkumu sistēmu,” uzsver Nacionālo bruņoto spēku komandieris.

Pasūtījums paredz arī rezerves daļu komplektu piegādi, kas nodrošinās nepieciešamo aprīkojumu nākamo divu gadu tehnisko apkopoju veikšanai.

Tāpat paredzēts veikt Nacionālo bruņoto spēku mehāniķu apmācību, lai nodrošinātu sekmīgu transportlīdzekļu ikdienas uzturēšanu.

Plānots, ka pirmos transportlīdzekļus Nacionālie bruņotie spēki saņems jau šī gada beigās, un piegādes turpināsies līdz nākamā gada beigām.

Lai preces iekļautu NATO atbalsta un iepirkumu aģentūras Loģistikas biržas sistēmā, NATO Atbalsta un iepirkumu aģentūra organizē starptautiskus iepirkumu konkursus pēc dalībvalstu iepirkumu vajadzību apkopošanas.