Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Par slēptu aģitāciju KNAB varēs ziņot ar mobilās lietotnes palīdzību

© f64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir iegādājies divus jaunus rīkus, lai pašu spēkiem priekšvēlēšanu laikā monitorētu politiķu aktivitātes sociālajos tīklos, šorīt LTV "Rīta panorāmā" pastāstīja KNAB Politisko organizāciju finansēšanas kontroles nodaļas vadītāja Amīlija Jaunskunga.

Jaunskunga uzsvēra, ka KNAB interešu lokā būs apmaksātās aktivitātes - ja birojam radīsies aizdomas, ka par aģitāciju ir maksāts slēptā veidā, tas sāks pārbaudi.

Runājot par kampaņām sociālajos tīklos, par kurām netiek maksāts sociālajam tīklam par reklāmas nodrošināšanu, bet ir redzams, ka aiz tām stāv liels aktīvistu tīkls, Jaunskunga sacīja, ka tās ir nelimitētās izmaksas, par kurām partijām birojs būtu jāinformē, bet tām nav ierobežojumu. Viņa pieļāva, ka pēc vēlēšanām būtu jāatgriežas pie jautājuma, vai priekšvēlēšanu ierobežojumi nebūtu attiecināmi arī uz šīm aktivitātēm.

Jaunskunga pastāstīja, ka tuvākajās nedēļās KNAB iedzīvotājiem piedāvās jaunu mobilo aplikāciju, kurā iedzīvotāji varēs ziņot par aizdomām par slēptu aģitāciju.

KNAB speciāliste izteicās, ka ļoti sekmīgi risinājumi politiskās aģitācijas ierobežošanai sociālajos tīklos īsti neesot atrasti nekur pasaulē, un viņa cer, ka šim jautājumam uzmanība tiks pievērsta Eiropas Savienības līmenī.

Jaunskunga atgādināja, ka priekšvēlēšanu tēriņu limits šogad būs 533 000 eiro. Pašlaik partijas aktīvi sniedzot informāciju par saviem tēriņiem - pašlaik visaktīvāk tiek slēgti līgumi par informatīvo materiālu izplatīšanu vidē.