Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

LDz atlaiž alkohola reibumā aizmigušo dzelzceļa pārbrauktuves dežurantu

© Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) atbrīvojis no darba dzelzceļa pārbrauktuves dežurantu, kurš svētdien darba vietā bija aizmidzis, atrodoties alkohola reibumā, tādējādi nespējot pildīt savu pienākumu - atvērt dzelzceļa pārbrauktuvi satiksmei, apstiprināja LDz galvenais tehniskais inspektors Dainis Zvaners.

Pēc viņa teiktā, šī bija nepieļaujama rīcība.

Svētdien sociālajos tīklos kāda privātpersona bija publicējusi video, kurā redzams, ka pie dzelzceļa pārbrauktuves Rīgā, Krustabaznīcas ielā, ap plkst.18 bija izveidojusies gara automašīnu rinda. Neskatoties uz to, ka vilciena nav, pārbrauktuve bijusi slēgta. Kāds autovadītājs gaidījis 17 minūtes, līdz iedomājies iet pārbaudīt pārbrauktuves dežuranta ēku, kurā atklājies, ka dežurants atrodas alkohola reibumā un ir aizmidzis.

Zvaners norādīja, ka LDz patlaban izmeklē šo gadījumu.

"Patlaban izmeklējam šo gadījumu un pastiprināsim kontroli vēl vairāk, lai nepieļautu šādus gadījumus. Šogad uzstādīsim vēl 37 alkometrus lielākajos dzelzceļa mezglos, kas nodrošinās darbinieku pārbaudi uz alkohola klātbūtni organismā, pirms darba sākšanas un pirms darbadienas beigām. Arī līdz šim darbinieki kontrolēti, veicot izlases veida pārbaudes, taču kontrole tiek un tiks pastiprināta," teica Zvaners.

Lūgts komentēt, ko LDz var darīt vēl, lai šādus gadījumus nepieļautu, Zvaners atzina, ka uzņēmumā ar tik lielu darbinieku skaitu cilvēcisko faktoru nevar izslēgt, taču LDz turpina pilnveidot procesus, pārejot uz automātiskiem risinājumiem.

"Diemžēl nevar izslēgt cilvēcisko faktoru uzņēmumā ar tik lielu darbinieku skaitu. LDz arvien pilnveido tehnoloģiskos procesus, automatizējot tos, lai izslēgtu cilvēcisko faktoru," atzīmēja Zvaners.

Viņš arī piebilda, ka šādās pārbrauktuvēs, tuvojoties vilcienam apmēram 1000 metru attālumā līdz pārbrauktuvei, barjera nolaižas automātiski, tad ieslēdzas aizliedzošās luksofora gaismas un arī speciālais skaņas signāls. Savukārt pārbrauktuves dežurantam tā ir jāatver satiksmei.