Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Starp Latviju un Ķīnu varētu tikt atklāts tiešais avioreiss

NINBO NOTIEK Ķīnas un Centrālās un Austrumeiropas valstu jeb 16+1 investīciju un tirdzniecības izstāde, un Latvijai šajā izstādē šogad ir piešķirts goda valsts statuss visa gada garumā. Šī statusa ietvaros norisināsies virkne pasākumu, kas iepazīstinās Ķīnas iedzīvotājus ar Latviju, tajā skaitā izstādes, kontaktbiržas Latvijas uzņēmējiem ar Ķīnas partneriem un citas aktivitātes. Latvijas uzņēmējiem šajā izstādē ir atvēlēts lielākais stends. Latviju izstādē pārstāvēs 13 uzņēmumi, tostarp Banga, Lāči, Stenders, Ilgezeem, Milzu! un citi © Publicitātes foto

Starp Latviju un Ķīnu varētu tikt atklāts tiešais avioreiss, Ķīnas un Centrālās un Austrumu Eiropas ministru preses konferencē uzsvēra Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Ēriks Eglītis.

Ķīnas pilsētā Ninbo notiekošajā Ķīnas un Centrālās un Austrumu Eiropas tirdzniecības un investīciju konferencē Latvijai šogad ierādīts goda valsts statuss. Viņš Neatkarīgajai atzina, ka pagaidām nav zināms, vai tiešie lidojumi no Rīgas varētu būt uz Pekinu, Šanhaju, Ninbo vai kādu citu pilsētu, jo pagaidām nav panākta vienošanās ar konkrētu pašvaldību un aviokompāniju. Tomēr Ē. Eglītis ir optimisma pilns, ka šādu reisu varētu atklāt tuvāko 12 līdz 18 mēnešu laikā.

Tiešajā lidojumā ir ieinteresēta gan Ķīna, gan Latvija. Ar katru gadu palielinās Ķīnas tūristu interese par iespēju apmeklēt Eiropu, un lidosta Rīga varētu kalpot kā laba platforma Latvijas un citu valstu apmeklēšanai.

Savukārt daļa Latvijas uzņēmēju ir ieinteresēti tirdzniecībā ar Ķīnu un investoru piesaistē.

Ē. Eglītis atklāja, ka šobrīd notiek sarunas ar četrām aviokompānijām, tiesa, starp tām nav airBaltic. Visticamāk, tiešos reisus nodrošinās kāda no Ķīnas aviokompānijām.

Publicitātes foto

Līdztekus tiešā reisa atklāšanai Latvijas viesnīcu un restorānu sektoram nāksies pielāgoties pieaugošajam tūrismam no Ķīnas, uzsvēra Ē. Eglītis.

Neatkarīgā jau rakstīja, ka šonedēļ Ķīnas ostas pilsētā Ninbo notiek trešā Ķīnas un Centrālās un Austrumeiropas valstu ministru konference un ceturtā Ķīnas un Centrālās un Austrumeiropas valstu pārstāvju sanāksme.

Tāpat Ninbo notiek Ķīnas un Centrālās un Austrumeiropas valstu jeb 16+1 investīciju un tirdzniecības izstāde, un Latvijai šajā izstādē šogad ir piešķirts goda valsts statuss visa gada garumā. Šī statusa ietvaros norisināsies virkne pasākumu, kas iepazīstinās Ķīnas iedzīvotājus ar Latviju, tajā skaitā izstādes, kontaktbiržas Latvijas uzņēmējiem ar Ķīnas partneriem un citas aktivitātes. Latvijas uzņēmējiem šajā izstādē ir atvēlēts lielākais stends. Latviju izstādē pārstāvēs 13 uzņēmumi, tostarp Banga, Lāči, Stenders, Ilgezeem, Milzu! un citi.