Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Vjačeslava Dombrovska vadītās domnīcas lieldraugs bijusi "ABLV"; 3 gadu laikā iegūts pusmiljons

© f64

Vjačeslavs Dombrovskis, bijušais partiju “Vienotība” un “Reformu partija” biedrs, tagad partijas “Saskaņa” premjera amata kandidāts, pēdējos gadus līdzekļus guvis no “ABLV bankas” ziedojumiem. Tā Dombrovska vadītajai “Domnīcai Certus” pēdējos trīs gados samaksājusi vairāk nekā pusmiljonu – 569 tūkstošus eiro, raksta portāls “Pietiek.com”.

“Lursoft” datu bāzē lasāms, ka 2015.gadā banka neierobežotai lietošanai bankai ziedojusi 100 000 eiro, 2016.gadā kopumā 329 000, bet pērn 140 000 eiro, raksta portāls, norādot uz to, ka iestādei citi ziedotāji snieguši salīdzinoši maz. Piemēram, “Signet Bank” un “BlueOrange Bank” “Certus” pērn un aizpērn ziedojušas attiecīgi 5000 un 10 000 eiro katru gadu.

Vēl informācija liecina, ka domnīcu 2015.gadā ar 10 000 eiro ziedojumu atbalstījis Borisa un Ināras Teterevu fonds un 7500 eiro AS “LNK Industries”. Pēdējais 3000 eiro organizācijai iedevis arī aizpērn. Vēl 2000 eiro devis AS “Digital Mind”.

„Izskanot ziņām, ka viņš ir Saskaņas premjera kandidāts, kas ir visai reāls scenārijs, ja Saskaņu paņem koalīcijā, viņa barošanās no ABLV līdzekļiem kļūst par diezgan zīmīgu ziņu. Reti kurš aizdomājas, ka, paņemot Saskaņu valdības koalīcijā, tā ir lielākais dalībnieks, kam pienākas premjera amats un citas „atslēgas ministrijas,” raksta kāds “Pietiek.com” lasītājs, minot, ka pērn “Certus” iezīmējis cerīgu nākotnes ainu, proti, ka iedzīvotāju kritums samazināsies, “dodot politiķiem signālu - nav tik traki, nav jāiespringst.”

Tomēr lasītājs aizrāda, ka domnīca nav ņēmusi vērā vairākus nozīmīgus faktorus, kas tiešām atbalstītu tās izvirzītās tēzes, piemēram, iedzīvotāju skaita stabilizācijai ir nepieciešmas konkrēts jauno vecāku skaits, lai gan tieši šajā grupā ir vislielākie zaudējumi.

Tad komentāra autors uzdot retorisku jautājumu, nez, kādēļ “Certus” šo faktu ir ignorējusi.