Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Premjers par maksātnespējas sistēmu: Kamēr nebūs kāds kārtīgi notiesāts, cilvēki nebaidās

© f64

Komentējot daudzās problēmas, kas skar maksātnespējas administratoru sistēmu, Ministru prezidents Māris Kučinskis šorīt medijiem atzina - slimība jau bija tik tālu ielaista, ka cilvēki gāja uzbrukumā, lai tikai tiktu tur kaut kam klāt. Tāpat premjers neslēpj: kamēr nebūs kāds kārtīgi notiesāts, kamēr nebūs īstas paraugprāvas, tikmēr cilvēki nebaidās.

M. Kučinskis uzsver, ka tuvākajā laikā ir plānojis tikties ar tieslietu ministru un pārrunāt maksātnespējas administrēšanas sistēmas problēmas, tostarp nogalinātā Mārtiņa Bunkas kontekstā. Viņaprāt no likumdošanas viedokļa šī sistēma beeidzot ir sakārtota, taču praksē tā joprojām vēl "pieklibo". "Maksātnespējas nozare ir ļoti trausla," atzīst M. Kučinskis.

Jāatgādina, ka Valsts policija (VP) maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības izmeklēšanā no iedzīvotājiem saņēmusi automašīnu video reģistratoru ierakstus un cita veida informāciju. Policija gan nemin, cik daudz iedzīvotāji atsaukušies policijas lūgumam sniegt informāciju, taču likumsargi pateicas par izrādīto aktivitāti un joprojām aicina cilvēkus sniegt jebkāda veida informāciju, tostarp, par sadegušo automašīnu.

Kā ziņots, Bunkus tika nošauts 30.maija rītā, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem. Īsi pēc slepkavības netālu no notikuma vietas tika sadedzināta ar viltotiem valsts numuriem aprīkota automašīna, kura, visticamāk, bija saistīta ar slepkavību.

Par notikušo policijā sākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana. Viena no galvenajām versijām ir, ka slepkavība saistīta ar upura profesionālo darbību un iepriekš tā rūpīgi izplānota.