Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

Lidosta "Rīga" izplata būtisku paziņojumu

© Dāvis ŪLANDS, F64 Photo Agency

Ņemot vērā, ka Latvijas gaisa telpā saistībā ar militārajām mācībām "Saber Strike" tiek noteikti gaisa satiksmes ierobežojumi, mācību laikā no lidostas neatkarīgu iemeslu dēļ ir iespējamas izmaiņas lidojumos no un uz starptautisko lidostu "Rīga", apstiprināja lidostas "Rīga" pārstāve Laura Karnīte.

Tāpēc lidostas "Rīga" pārstāvji aicina pasažierus ierasties lidostā savlaicīgi atbilstoši plānotajam lidojuma laikam un sekot līdzi aktuālajai informācijai lidostas informācijas monitoros.

Saistībā ar Latvijas teritorijā noteiktajiem gaisa telpas ierobežojumiem militāro mācību "Saber Strike" laikā šodien kavējas Rīgas lidostā apkalpoto lidojumu ielidošanas un izlidošanas laiki.

Par atsevišķu reisu kavēšanos šodien informēja arī Latvijas lidsabiedrība "airBaltic".

"Saistībā ar Latvijas teritorijā noteiktajiem gaisa telpas ierobežojumiem militāro mācību "Saber Strike" laikā šodien kavējas Rīgas lidostā apkalpoto lidojumu ielidošanas un izlidošanas laiki. Lielākā daļa reisu šorīt izlidojuši laikā vai ar kavēšanos, kas nav lielāka par 15 minūtēm. Aicinām pasažierus sekot līdzi lidojumu informācijai," norādīja "airBaltic" pārstāvis Didzis Rudmanis.

Civilās aviācijas aģentūras Aeronavigācijas daļas Gaisa satiksmes pārvaldības nodaļas vadītāja Ērika Neimane aģentūrai LETA skaidroja, ka plānotie ierobežojumi izstrādāti kopā ar Eiropas Aeronavigācijas drošības organizāciju un aptver gaisa telpu no Viļņas līdz Zviedrijai. Neimane uzsvēra, ka plānotie ierobežojumi nebūs spēkā nepārtraukti, bet gan noteiktos laika brīžos. Viņa skaidroja, ka ierobežojumu saraksts ir publiski pieejams internetā un ikkatrs interesants ar to var iepazīties.

Kā vēstīts, svētdien Latvijā sākušās ASV spēku Eiropā vadītās ikgadējās starptautiskās militārās mācības "Saber Strike 2018", kas ilgs līdz 15.jūnijam. Mācību mērķis ir uzlabot sabiedroto un reģionālo partneru sadarbību, kā arī kaujas gatavības un reaģēšanas spējas, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā.

Šogad mācībās piedalās arī NATO paplašinātās klātbūtnes daudznacionālā kaujas grupa.

Mācību aktīvā fāze norisināsies gan Ādažu poligonā, gan ārpus poligona Rucavas, Nīcas, Grobiņas, Priekules, Durbes, Aizputes, Skrundas, Vaiņodes, Saldus un Limbažu novadā. Mācībās "Saber Strike 2018" norisināsies ne tikai Latvijas, bet arī Lietuvas, Igaunijas un Polijas teritorijā, un kopumā piedalīsies aptuveni 18 000 dalībnieku no 19 valstīm.

"Saber Strike" ir ikgadējas ASV vadītas apvienotās sauszemes un gaisa spēku mācības, kas tiek organizētas jau kopš 2010.gada.