Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Bunkus slepkavība iztraucējusi FKTK plānus saistībā ar ABLV banku

© Dāvis Ūlands, F64 Photo Agency

Advokāta un maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavība iztraucējusi Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) plānus saistībā ar AB.LV banku. Nekā personīga zināms, ka trešdien bija ieplānota sanāksme, kurā lemtu par bankas pašlikvidēšanos. Tomēr tā tika atcelta, vēsta raidījums "Nekā personīga".

FKTK priekšsēdētājs Pēteris Putniņš uz jautājumu, vai trešdien bija plānota ārkārtas FKTK sēde par AB.LV jautājumu, atbild noraidoši: “Nē, mums nav bijusi nekāda sēde.” Tāda arī neesot bijusi plānota.

“Zinu, ka bija plānota sapulce, kuru atcēla, bet es nezinu, kādi ir tie argumenti, tad ir jāprasa Putniņa kungam,” atbildot uz to pašu jautājumu, norāda finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola. Bunkus nogalināja trešdien, kad arī bija plānota sapulce, apgalvo raidījums.

“Nekā personīga” vērsies ar jautājumu pie premjera, vai nav tā, ka Bunkus kunga slepkavība parāda to, ka Tieslietu ministra solītā maksātnespējas nozares sakārtošana nav notikusi? Jo ir nogalināta amatpersona, par kuru tā kā Tieslietu ministram būtu jānes atbildība.

“Es visu laiku esmu uzsvēris un uzsvaru, ka juridiski esam likumu izmanījuši. Visas izmaiņas ir. bet sistēma ir tik trausla, ka pateikt, ka viņa ir kārtībā, es neņemtos. Protams, ir jābūt nodrošinātai pilnīgi visai visu citu iesaistīto uzraudzībai. KNAB, pārējiem. To mums tikai prakse var parādīt,” norāda Māris Kučinskis.