Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Bunkus slepkavības lietas izmeklēšanā iesaista arī robežsardzi

Saistībā ar maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības izmeklēšanu Valsts policija (VP) sadarbojas arī ar Valsts robežsardzi (VRS).

Atkarībā no policijas sniegtās informācijas visas Valsts robežsardzes struktūrvienības tiek orientētas uz "pastiprinātas uzmanības pievēršanu attiecīgiem riska profiliem".

VRS preses pārstāve Kristīne Pētersone aģentūrai LETA pastāstīja, ka robežsardze ir informēta par slepkavības faktu un cieši sadarbojas ar VP. Atkarībā no policijas sniegtās informācijas visas Valsts robežsardzes struktūrvienības tiek orientētas uz "pastiprinātas uzmanības pievēršanu attiecīgiem riska profiliem".

Paralēli VRS turpina kopš 2017.gada aprīļa ieviesto visu Šengenas zonas ārējo robežu šķērsojošo personu datorizētu pārbaudi.

LETA jau ziņoja, ka zvērināts advokāts, maksātnespējas administrators Bunkus tika nošauts savā automašīnā "Range Rover" trešdienas rītā plkst.8.40 Rīgā, Aizsaules ielā 1, blakus Meža kapiem.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) aģentūrai LETA norādīja, ka, visticamāk, notikusi Bunkus pasūtījuma slepkavība, kas saistīta ar viņa profesionālo darbību, bet nevar izslēgt arī citas versijas.

Notikuma vietā redzēta arī kāda furgona tipa automašīna ar tentu, kas neilgi pēc slepkavības tika atrasta degam netālu - pie krematorijas.

Kā novēroja LETA, baltajai "Range Rover", pie kuras stūres bija Bunkus, cauršauts priekšējais stikls vadītāja pusē. Automašīna braukusi virzienā uz Brāļu kapiem, nobraukusi no ceļa labajā pusē, nolauzusi ceļa zīmi un ietriekusies kapu nožogojumā, to sabojājot.