Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Elīnas Maliginas paziņojums: Esam vienojušies par mantojuma sadali

© F64

Pagājušā gada decembrī mirušā uzņēmēja zāļu ražotāja "Olainfarm" lielākā akcionāra Valērija Maligina mantinieki ir vienojušies par mantojuma sadali, teikts uzņēmēja atraitnes Elīnas Maliginas paziņojumā presei.

Viņa informē, ka piektdien, 25.maijā, ir noslēgta notariāla vienošanās par mantojuma sadali.

"Ilgstošu un sarežģītu pārrunu rezultātā, ņemot vērā visu iesaistīto pušu intereses, bet augstāk par visu vērtējot Valērija Maligina izveidotā uzņēmuma “Olainfarm” veiksmīgas darbības nodrošināšanu nākotnē kā viņa piemiņas apliecinājumu, esam vienojušies par mantojuma sadali. Panākto vienošanos uzskatu par kompromisu, kurā iespējami plašākajā veidā ietvertas Valērija nepilngadīgās meitas Annas, vecāko meitu Irinas un Nikas un manas intereses. Uzklausot vienam otru un nedaudz piekāpjoties, esam vienojušās par galveno - "Olainfarm" arī turpmāk būs viens no Latvijas farmācijas biznesa flagmaņiem, un mēs darīsim visu iespējamo tā attīstībai un darbības paplašināšanai nākotnē," sacīts paziņojumā.

Viņa arī norāda, ka līdz ar vienošanos par mantojuma sadali, kuras saturu vēlas paturēt konfidenciālu, visi ar mantojuma lietu saistītie strīdi un domstarpības ir atrisināti.

Arī Maligina meitas Irina Maligina un Nika Saveļjeva aģentūrai LETA apstiprināja, ka ir panākta vienojušās par savstarpēji pieņemamiem noteikumiem, kas ļaus atjaunot mantojuma procesu, neliekot turpmāk šķēršļus mantojuma nonākšanai mantinieku īpašumā. Vienošanās paredz, ka tās saturs ir konfidenciāls.

"Cieņa pret mūsu tēvu un "Olainfarm" intereses bija pamatā mūsu vēlmei rast pieņemamu risinājumu. Uzņēmuma stabilai darbībai ir nepieciešama noteiktība, ko vairo vienota izpratne. Mums ir svarīga uzņēmuma nākotne, vēlamies turpināt ģimenes biznesu, lai tas arī turpmāk būtu mūsu un visas Latvijas lepnums," pauda Maligina vecākās meitas.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Maligins mūžībā aizgāja 2017.gada decembrī 52 gadu vecumā.

Janvāra vidū nolasītajā Maligina testamentā bija minētas uzņēmēja trīs meitas, no kurām divas ir pilngadīgas, bet uzņēmēja atraitne tajā netika minēta. Maligina tiesā apstrīdēja testamentu. Rīgas rajona tiesas nams Jūrmalā 2018.gada 21.septembrī plāno skatīt Maligina atraitnes prasību, kurā viņa prasa atzīt mirušā "Olainfarm" īpašnieka testamentu par viltojumu.

Jūrmalas pilsētas Bāriņtiesa par Maligina mantojuma aizgādni iecēla viņa vecāko meitu Irinu Maliginu.

Maliginam tieši un pastarpināti piederēja kopumā 68% "Olainfarm" akciju. "Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.