Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Lai e-veselības sistēmā būtu pieejami asins analīžu rezultāti, nāksies gaidīt 3 gadus

© F64

Asins analīžu rezultātu iekļaušana e-veselības sistēmā tikai pēc trim gadiem ir pārāk ilgs termiņš, šādu viedokli šodien Ministru kabineta sēdē pauda ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V).

Veselības ministre Anda Čakša (ZZS) skaidroja, ka šāda iespēja būs 2020.gadā vai 2021.gadā, jo nepieciešams laiks, lai asins analīžu un e-veselības sistēmas savienotu.

Izskatot Veselības ministrijas pieteiktos grozījumus noteikumos par vienoto veselības nozares elektronisko informācijas sistēmu, Ašeradens vēlējās zināt, kad e-veselības sistēmā būs pieejami asins analīžu rezultāti.

Veselības ministre Anda Čakša (ZZS) skaidroja, ka šāda iespēja būs 2020.gadā vai 2021.gadā, jo nepieciešams laiks, lai asins analīžu un e-veselības sistēmas savienotu. Ministre norādīja, ka patlaban katrai laboratorijai, kas strādā ar asins analīzēm, ir atšķirīgas sistēmas.

Savukārt ekonomikas ministra ieskatā gaidīt trīs gadus līdz asins analīžu un e-veselības sistēmu savietošanai ir pārāk ilgs laiks, ņemot vērā attīstītās informācijas tehnoloģiju iespējas. Tomēr veselības ministre norādīja, ka trīs gadu periods nepieciešmas, lai izveidotu vienotu programmatūru.