Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

Iedzīvotāji saziedo vairāk nekā 40 000 eiro specializētu gultiņu iegādei Bērnu slimnīcā

© F64

Lai palīdzētu Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) neonataloģijas klīnikai un uzlabotu mazo pacientu aprūpi, Rimi un Supernetto veikalu tīklu pircēji šajā pavasarī saziedojuši visu nepieciešamo summu - 40 775 eiro - specializētu gultiņu iegādei, informēja SIA "Rimi Latvia" pārstāve Dace Preisa.

Gultiņas bija nepieciešamas tiem priekšlaikus dzimušajiem mazuļiem, kuriem intensīvās terapijas aprūpe vairs nav nepieciešama, bet jāturpina ārstēšanās stacionārā, lai mazulis labāk spētu sagatavoties doties mājās.

Gultiņas bija nepieciešamas tiem priekšlaikus dzimušajiem mazuļiem, kuriem intensīvās terapijas aprūpe vairs nav nepieciešama, bet jāturpina ārstēšanās stacionārā, lai mazulis labāk spētu sagatavoties doties mājās.

Nupat izremontētajās klīnikas jaunajās telpās būs desmit palātas, kas paredzētas mazuļiem un viņu vecākiem, kā arī viena palāta ar četru pacientu vietām, kur aprūpēt jaundzimušos bez vecāku pastāvīgas klātbūtnes.

Iegādātās gultiņas bija nepieciešamas, lai turpmāk visiem priekšlaikus dzimušajiem un jaundzimušajiem bērniem aprūpe un ārstēšana tiktu nodrošināta Rīgā, Vienības gatvē 45, pirmajā un sešpadsmitajā nodaļā, šādi realizējot stratēģisko plānu - abu BKUS novietņu apvienošanu. Abu neonatoloģijas nodaļu apvienošana ir pirmais solis Bērnu slimnīcas attīstības piecu gadu plānā, kura laikā pakāpeniski iecerēts apvienot abās novietnēs sniegtos ārstniecības un aprūpes pakalpojumus.

"Rimi Latvia" kopā ar veikalu klientiem 10 gadu laikā Bērnu slimnīcas attīstībai saziedojuši 212 000 eiro gan telpu remontiem, gan aprīkojuma iegādei. Kā norāda, Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa, līdz ar ziedojumu bijusi iespēja sarūpēt nodaļai 13 bērnu gultiņas, no kurām divas paredzētas dvīņiem, kā arī citu aprīkojumu mazuļu un vecāku vajadzībām un labsajūtai. "Arī turpmākajā novietņu apvienošanas procesā būtiska loma būs sabiedrībai un uzņēmumiem, lai rezultātā nodrošinātu bērniem un vecākiem atbilstošu un ērtu vidi," pauž Dambiņa.

Pēc Preisas teiktā, ziedojumu akcijā izdevies savākt teju divas reizes vairāk līdzekļu nekā sākotnēji cerēts, tāpēc uzņēmums no sirds pateicamies ikvienam "Rimi" un "Supernetto" veikalu apmeklētajam.

Ziedojumu akcija norisinājās laika posmā no 1.marta līdz 23.aprīlim.