Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Latvijā iedzīvotāji ar augstāko izglītību ir optimistiskāki darba meklējumos

© F64

Latvijā iedzīvotāji ar augstāko izglītību ir optimistiskāki darba meklējumos, nekā tie, kuri ieguvuši pamatizglītību vai vidējo izglītību, pavēstīja "Baltic International Bank" korporatīvās komunikācijas vadītāja Teika Lapsa, atsaucoties uz jaunākā "Baltic International Bank Latvijas barometra" pētījuma datiem.

Iedzīvotāji, kuriem ir augstākā izglītība, ir optimistiskāki, tomēr arī šajā kategorijā galēji kritisku viedokli pauduši 36% aptaujāto.

Viņa informēja, ka pētījumā, lūgti novērtēt pašreizējo Latvijas darba tirgus situāciju, lielākā daļa respondentu atbildējuši, ka iespējas atrast labu darbu ir sliktas. Tādu viedokli pauduši 63% aptaujāto, kuriem ir pamatizglītība, un gandrīz tikpat respondentu, kuriem ir vidējā vai vidējā profesionālā izglītība. Iedzīvotāji, kuriem ir augstākā izglītība, ir optimistiskāki, tomēr arī šajā kategorijā galēji kritisku viedokli pauduši 36% aptaujāto.

Arī aicināti novērtēt ģimenes pašreizējo materiālo stāvokli, iedzīvotāji ar augstāko izglītību pētījumā bijuši noskaņoti optimistiskāk - 26% aptaujāto norādījuši, kas tas ir vērtējams kā labs. Negatīvāk noskaņoti bijuši iedzīvotāji ar vidējo izglītību - attiecīgi 27% aptaujāto ģimenes materiālo situāciju vērtē kā sliktu, tikmēr no iedzīvotājiem, kas ieguvuši augstāko izglītību, tā uzskata 14%.

Savukārt, aicināti novērtēt Latvijas ekonomikas situāciju pašlaik kopumā, 50% aptaujāto pauduši pārliecību, ka tā nemainās, bet 27% aptaujāto norādījuši, ka tā pasliktinās. Par Latvijas ekonomikas situācijas uzlabošanos ir pārliecināti bijuši 17% aptaujāto iedzīvotāju.

Vaicāti par to, kāds Latvijas ekonomikas stāvoklis varētu būt pēc 12 mēnešiem, salīdzinot to ar pašreizējo situāciju, 45% aptaujāto norādījuši, kas tas visdrīzāk nebūs mainījies. Tāpat Latvijas iedzīvotāji bijuši skeptiski par valsts attīstības virzienu - 26% aptaujāto pauduši uzskatu, ka procesi valstī notiek pareizajā virzienā, kamēr 55% norises Latvijā vērtējuši negatīvi.