Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

Znotiņa piekritusi vadīt Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienestu

© notary.lv

Advokāte Ilze Znotiņa ir piekritusi ieņemt Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta (Kontroles dienests) vadītājas amatu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" apliecināja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Znotiņa amatā stāsies no 1.jūnija. Trešdien viņa savu piekrišanu vadīt Kontroles dienestu apliecinājusi rakstiski, teica premjers.

Kučinskis norādīja, ka vēlētos, lai līdzšinējais Kontroles dienesta vadītājs Viesturs Burkāns ar savām zināšanām turpinātu sniegt atbalstu dienestam. Viņš gan uzsvēra, ka tas diez vai būtu vadītāja vietnieka amats.

Premjers piebilda, ka no šā gada 1.jūnija līdz augustam īpaši izveidota darba grupa Znotiņas vadībā meklēs risinājumus dienesta neatkarības nodrošināšanai un reorganizācijai. Kučinskis pieļāva, ka Kontroles dienesta statuss varētu būt līdzīgs kā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam un Satversmes aizsardzības birojam. Vienlaikus kādā pārraudzība ir jāsaglabā, vai tā būtu Finanšu vai Tieslietu ministrija, vai premjers, piebilda amatpersona.

LETA jau ziņoja, ka Ministru kabinets otrdien vienojies izveidot darba grupu, kas meklēs risinājumus, lai Kontroles dienesta vairs nebūtu Ģenerālprokuratūras pārraudzībā. Ministri konceptuāli atbalstījuši premjera priekšlikumu mainīt Kontroles dienesta pārraudzības modeli, lai stiprinātu dienesta funkcionālo kapacitāti, neatkarību un dienesta priekšnieka pilnvaras.

Tāpat vēstīts, ka ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera izvēlētā kandidāte Kontroles dienesta priekšnieka amatam lūdza papildu laiku, lai izlemtu, vai ir gatava ieņemt šo amatu. Znotiņa informēja, ka pirms akceptēt piedāvājumu ieņemt šo amatu viņa vēlas vienoties par veicamajiem uzdevumiem ar Finanšu sektora attīstības padomes pārstāvjiem.

Pašreizējais dienesta vadītājs Viesturs Burkāns šajā amatā ir kopš 1998.gada un viņa pilnvaru termiņš beidzas šā gada 31.maijā.