Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Lielajā talkā piedalījušies vismaz 135 000 cilvēku

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Sestdien notikušajā Lielajā talkā piedalījušies vismaz 135 000 cilvēku gan Latvijā, gan citviet Eiropā, liecina talkas rīkotāju pirmā apkopotā informācija.

Kā aģentūru LETA informēja Lielās talkas pārstāvji, kopējais Lielās talkas laikā savākto atkritumu apjoms būs zināms pēc pāris nedēļām, tikmēr no Rīgas līdz šim ir izvestas 160 tonnas atkritumu.

"Atšķirībā no citiem gadiem, šogad īpaši aktīvi bija tā sauktie pēdējā brīža talcinieki. Lai arī oficiāli bija reģistrētas ap 1700 talkas, faktiskais gan talkošanas vietu, gan talcinieku skaits ir vēl lielāks, jo arī talkas dienā novadu koordinatori steidza palīgā iedzīvotājiem ar padomu, kā labāk vēl organizēt talkas oficiāli nereģistrētā vietā. Neskatoties uz brīžiem brāzmaino vēju un lietus smidzināšanu, iedzīvotāju aktivitāte bija liela," skaidroja Lielās talkas vadītāja Vita Jaunzeme.

Talkotāji īpaši aktīvi atsaucās arī aicinājumam, atšķirojot stiklu no citiem atkritumiem. Kā norāda vides pakalpojumu uzņēmums "Clean R", kas jau sestdien sāka Lielās talkas laikā savākto atkritumu izvešanu no Rīgas, vispirms tie tiks nogādāti šķirošanas rūpnīcā vai atbilstošā pārstrādes vietā, un tikai daļa atkritumu nonāks poligonā apglabāšanai.

Lielās talkas maisi šogad ir sarkanā krāsā, un savāktie atkritumi jāatstāj reģistrētajās talkas vietās, lai tie būtu viegli pieejami un labi pamanāmi atkritumu izvedējiem.

Jau ziņots, ka šogad Lielā talka notika 28.aprīlī 1700 oficiāli pieteiktās talku vietās.