Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

Pāvestu gaidot, izveido speciālus sociālo tīklu kontus; radīti arī tēmturi

© EPA/Scanpix

Atzīmējot faktu, ka līdz pāvesta Franciska vizītei Latvijā ir atlikuši pieci mēneši, sociālajos tīklos "Facebook" un "Twitter" izveidoti speciāli šim notikumam veltīti konti, kuros varēs sekot līdzi visām ar vizītes sagatavošanu saistītām aktualitātēm, kā arī labāk iepazīt Svētā tēva mācību, noskaidrots Latvijas Romas Katoļu baznīcā.

Gan "Facebook", gan "Twitter" konta nosaukums ir "Pāvests Latvijā 2018".

Kā skaidroja baznīcā, sociālajos kontos varēs sekot līdzi pāvesta ikdienas gaitām un teiktajam, lasīt saistošus fragmentus no viņa rakstītajiem dokumentiem, iepazīties ar pāvesta citādo perspektīvu uz mūsdienu izaicinājumiem un problēmām caur vēsti, ko viņš nes un piedāvā pasaulei, lai kurp arī dotos. Tāpēc sociālajos tīklos tiks risinātas tēmas, kurām pāvests savā amatā ir izvēlējies vērst uzmanību, piemēram, žēlsirdība, ekonomiskā un sociālā taisnība, ekoloģija, korupcija, jauniešu un ģimeņu situācija mūsdienu pasaulē. Varēs arī uzzināt par pasākumiem, kas, gatavojoties pāvesta vizītei, notiks dažādās Latvijas vietās. Tāpat tajos tiks atspoguļoti arī dažādu Latvijas mediju sižeti un raksti par pāvesta vizīti Latvijā.

Katru mēnesi kontu sekotājiem pārdomām tiks piedāvāta viena tēma, par kuru pāvests Francisks sava pontifikāta laikā ir īpaši runājis un mācījis. Pirmajā mēnesī tā būs žēlsirdība, jo tieši šo Dieva īpašību pāvests Francisks īpaši izceļ.

Sociālajos kontos tiks ievietoti arī video materiāli ar informāciju par pāvesta Franciska vizītes sagatavošanās darbu aktualitātēm. Tā pirmajā video materiālā jezuītu tēvs Jānis Meļņikovs mudina skatītājus sekot līdzi pāvesta Franciska domām, ja vien iespējams, izlasot grāmatu "Dieva Vārds ir Žēlsirdība". Tāpat video savu žēlsirdības definīciju piedāvā Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs, māksliniece Elita Patmalniece un cietumu kapelāns Mārtiņš Krūklis.

Baznīca aicina padomāt par to, ko katram skatītājam nozīmē žēlsirdība, kā tā piedzīvota, ko tā ir mainījusi, atbildes uz šiem un citiem jautājumiem publiskojot, tiem pievienojot mirkļbirkas #PāvestsFrancisks un #ŽēlsirdībasIzaicinājums.

Kā ziņots, pāvesta Franciska vizīte Latvijā notiks šī gada 24.septembrī. Viņa Svētības pāvesta Franciska pastorālajā vizītē Latvijā ieradīsies, atsaucoties Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa un Latvijas Romas katoļu Baznīcas ielūgumam.

Vizītes laikā pāvests Francisks tiksies ar Vējoni, Latvijas augstākajām amatpersonām un sabiedrības pārstāvjiem, kā arī piedalīsies svinīgajā ziedu nolikšanas ceremonijā pie Brīvības pieminekļa. Plānots, ka pāvests piedalīsies arī ekumeniskajā dievkalpojumā Rīgas Doma baznīcā, kā arī celebrēs Svēto Misi Aglonas bazilikā.

Viņa Svētības pāvesta Franciska vizīte Baltijas valstīs norisināsies no 2018.gada 22.septembra līdz 25.septembrim, kuras laikā viņš apmeklēs arī Viļņu un Kauņu Lietuvā un Tallinu Igaunijā.

Latvijas vēsturē pirmais gadījums, kad valsti apmeklēja pāvests, bija 1993.gada 8.septembris, kad Latvijā ieradās Jānis Pāvils II. Līdz ar to šogad aprit 25 gadi kopš pāvesta Jāņa Pāvila II vizītes Latvijā.