Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

"Danske Bank" Baltijas valstīs vairs neizsniegs kredītus un neslēgs jaunus līgumus

© F64

"Danske Bank" klientu apkalpošanu Baltijas valstīs pārtrauks pakāpeniski, pavēstīja "Danske Bank" filiāles Latvijā Komunikācijas nodaļas vadītājas pienākumu izpildītāja Zane Strade.

"Iziešana no vietējo uzņēmumu, kā arī privātpersonu apkalpošanas tiks īstenota pakāpeniska apmēru samazināšanas ceļā. Tas nozīmē, ka banka pārtrauks kontu atvēršanu jauniem vietējiem klientiem," teica Strade, atzīmējot, ka tādējādi tūlītēju izmaiņu esošajiem vietējiem klientiem nebūs.

Bankā norādīja, ka visi noslēgtie kredītu un depozītu, kā arī citi pakalpojumu līgumi paliks spēkā atbilstoši to nosacījumiem. Arī esošie ikdienas pakalpojumi tiks nodrošināti līdz turpmākam paziņojumam. Taču vienlaikus banka nepaplašinās sadarbību ar klientiem, neizsniegs jaunus kredītus un neslēgs jaunus pakalpojumu līgumus.

"Vietējiem klientiem šobrīd nekas nav jādara, jo mēs turpināsim viņus apkalpot kā ierasts. Par jebkādām izmaiņām "Danske Bank" informēs vietējos klientus ļoti laicīgi," uzsvēra bankā.

Pēc bankas pārstāvju skaidrotā, turpmāk "Danske Bank" Baltijas valstīs koncentrēsies tikai un vienīgi uz atbalsta sniegšanu Ziemeļvalstu klientu meitasuzņēmumiem, kā arī globālajām korporācijām ar nozīmīgu biznesa daļu Ziemeļvalstīs.

"Lēmums ir stratēģisks, un tas ir balstīts mūsu ambīcijā koncentrēties uz Ziemeļvalstu reģiona klientiem. Tāpēc mēs turpinām atbilstoši pielāgot arī savu darbību Baltijas valstīs. Šādi mēs saviem Ziemeļvalstu klientiem varam sniegt vislielāko pievienoto vērtību, piedāvājot savu ekspertīzi, globālos pakalpojumus un risinājumus," sacīja bankas grupas vecākais vadošais viceprezidents, starptautisko biznesa klientu apkalpošanas vadītājs Frederiks Bjorns (Frederik Bjørn).

Viņš arī atzīmēja, ka banka harmonizēs piedāvājumu un servisa modeli pāri robežām, lai Baltijas valstīs tas būtu tāds pats, kā piemēram, Vācijā vai Polijā. "Lēmums, protams, ietekmēs mūsu biznesa apmērus Baltijas valstīs, taču pāreja visās trijās valstīs būs pakāpeniska un kādu laiku mēs turpināsim apkalpot mūsu vietējos klientus, kā arī pilnīgi noteikti pildīsim visas mūsu esošās līgumu saistības," teica Bjorns.

Tāpat bankā piebilda, ka no šī brīža "Danske Bank" Baltijas valstīs vairs nepaziņos individuālos finanšu rezultātus - Baltijas filiāļu finanšu sniegums tiks atspoguļots konsolidētā veidā grupas finanšu pārskatos.

"Danske Bank" filiāle Latvijā ir Dānijā reģistrētās "Danske Bank" filiāle. Bankas Latvijas filiāle 2007.gada februārī iekļāvās "Danske Bank Group" sastāvā. Pēc aktīvu apmēra "Danske Bank" filiāle Latvijā 2017.gada beigās bija devītā lielākā banka Latvijā.