Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Bažas: Vai Latvijas simtgades vārds netiek izmantots savtīgos nolūkos?

© Ģirts Ozoliņš/F64

Šogad Latvija svin ļoti nozīmīgu jubileju – 100 gadus. Notiek dažādi pasākumi, tiek atklāti dažādas mākslas objekti par godu Latvijas simtgadei. Varam iegādāties arī piemiņas veltes ar simtgades logo. Raidījums „Ceturtā studija” gan ziņo, ka iedzīvotājiem radušās bažas par to, vai Latvijas simtgades vārds netiek izmantots arī savtīgos nolūkos – ar vienu mērķi uz svētku rēķina iedzīvoties.

Neviens vien uzņēmums saņēmis e-pastu no kādās biedrības ar piedāvājumu savu uzņēmumu pareklamēt grāmatā "Latvijas 100 uzņēmēji", kas veltīta Latvijas simtgadei. Latvijas valsts simtgades birojs raidījumu informē, ka tas nav viņu veidots projekts.

Lai uzņēmums iekļūtu vienā grāmatas lapaspusē, būs jāšķiras no 300 eiro, par 3000 eiro - divas lapas grāmatā, iespēja kļūt par grāmatas sponsoru, savu logo izvietot uz izdevuma vāka, par 13 000 eiro tiek solīts vēl lielāks labumu grozs.

Protams, apgalvot, ka visi, kas izmanto simtgades vārdu, ir pārsteidzīgi. Raidījums sazinājās ar vienu no grāmatas veidotājiem Viesturu Alksnīti, kas paskaidroja, ka projekts ir privāta iniciatīva - kas grib piedalās, gan negrib, to nedara. Viņš sola, ka grāmatā iznāks līdz novembra vidum. Raidījums gan vēsta, ka sākotnēji bija solījums, ka grāmata dienas gaismu ieraudzīs jau pavasarī.