Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā

Kučinskis: Latvijai nepieciešami labi izglītoti cilvēki

© F64

Latvijai nepieciešami labi izglītoti cilvēki, kuri spēj augstā līmenī darīt savu darbu, uzturoties reģionālajā vizītē Gulbenē norādījis Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Kā aģentūru LETA informēja Valsts kancelejā, reģionālajā vizītē Gulbenē premjers tikās ar Gulbenes novada domes priekšsēdētāju Normundu Audzišu (ZZS), kā arī domes deputātiem, domes darbiniekiem, uzņēmējiem un iedzīvotājiem, kā arī Gulbenes novada valsts ģimnāzijas audzēkņiem un pasniedzējiem.

Tikšanās laikā ar domes darbiniekiem, iedzīvotājiem un uzņēmējiem diskutēts par pašvaldībai un valstij nozīmīgiem jautājumiem. Kučinskis, uzrunājot klātesošos, informēja par aktualitātēm valsts finanšu sektora, veselības aprūpes, izglītības sistēmas, elektroenerģijas politikas jomās un citiem jautājumiem.

Gulbenieši tika informēti par valdības ieceri sakārtot jautājumus, kas saistīti ar obligātās iepirkumu komponentes (OIK) pašreizējās sistēmas likvidēšanu, kā arī valsts uzņēmuma "Latvenergo" pagājušā gada virspeļņas novirzīšanu OIK ietekmes mazināšanai. Ministru prezidents arī atbildēja uz iedzīvotāju jautājumiem par korupcijas apkarošanas aktualitātēm Latvijā, kā arī nepieciešamību stiprināt Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienestu.

Savukārt tiekoties ar Gulbenes novada valsts ģimnāzijas direktori Lidiju Ķiķeri, kā arī mācību iestādes audzēkņiem, tika apspriesti jautājumi par Latvijas izglītības sistēmu, profesionālās izaugsmes un karjeras iespējām valstī.

"Uzskatu, ka Latvijā nav jāpieņem lēmums par lētā darbaspēka ievešanu - tā vietā mums ir nepieciešami labi izglītoti cilvēki, kuri spēj augstā līmenī darīt savu darbu, kuri spēj strādāt, lai sasniegtu rezultātu, kuri var iespējami vairāk strādāt ar viedajām tehnoloģijām," skaidroja Kučinskis.

Tāpat vizītes ietvaros premjers pasniedza Ministru prezidenta Pateicības rakstus novada iedzīvotājiem par ieguldījumu tautsaimniecības attīstībā, izglītībā, veselības aprūpē un citās jomās.