Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Aizvadītajā diennaktī dzēsti trīs paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki

© F64

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 20.aprīļa plkst. 6.30 līdz 21.aprīļa plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 123 izsaukumus – 88 uz ugunsgrēku dzēšanu un 25 uz glābšanas darbu veikšanu, bet 10 izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 13.17 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Brīvības ielu Gulbenē, kur ugunsgrēks bija izcēlies neapsaimniekotā ēkā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg divstāvu neapsaimniekotas ēkas jumts un blakus esošie atkritumi 310m2 platībā. Plkst. 16.56 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 14.22 tika saņemts izsaukums uz Ogres novada Suntažu pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies kūtī. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg kūts 100m2 platībā, šķūnis 220m2 platībā un mēslu kaudze 150m2 platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts plkst. 18.11.

Šorīt plkst. 5.07 VUGD saņēma izsaukumu uz Dārziņu līniju Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies neapdzīvotā dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu saimniecības ēka 240m2 platībā. Plkst. 8.02 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausie zari, lapu kaudze, siens, puķu kaste, riepa, veļas mašīna, ledusskapis, mēbeles, elektrības vadi, ūdens caurule, mežs, meža zemsedze, palodze, āra tualete, trīs vieglās automašīnas, traktors, pirts starpsiena un griesti, niedru māja, pirts, neapsaimniekota ēka, sodrēji ēkas dūmvadā un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Aizvadītajā diennaktī reģistrēti 57 kūlas ugunsgrēki, bet šogad jau 1500! Vakar izdega vairāk nekā 80 hektāri Latvijas zemes, bet platības ziņā lielākie kūlas ugunsgrēki bija izcēlušies:

  • 10 hektāri - Dobeles novada Naudītes pagastā un 1.maija ielā Jēkabpilī;
  • 8 hektāri - Ludzas novada Istras pagastā;
  • 5 hektāri - Mēness ielā Cēsīs un Iecavas novadā;
  • 4 hektāri - Rēzeknes novada Dricānu pagastā un Iecavas novadā.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, vakar Čiekuru ielā Daugavpilī, Lilijas ielā Rīgā un Konkordijas ielā Jūrmalā ugunsdzēsēji glābēji no kokiem nocēla kaķus, Carnikavas novada Kalngalē atbrīvoja bebru, kas iesprūdis aizsargrestē, bet Ūnijas ielā Rīgā atbrīvoja kaķi, kas iestrēdzis lietus notekcaurulē.