Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Visā pasaulē aicina izskriet Latvijas kontūru

© f64

Latvijas institūts un biedrība "VSK Noskrien" aicina ikvienu 5. maijā piedalīties Latvijas atpazīstamības pasaulē kampaņā, izejot vai izskrienot Latvijas kontūru pilsētā, kurā atrodaties. Tā kā 5. maijs ir brīvdiena, tad tā ir lieliska iespēja mūsu kopienām pasaulē sanākt kopā un arī nosvinēt 4. maiju - Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienu -, klāt baltu galdautu un pēc veselīga skrējiena dalīties ar iespaidiem.

Lai piedalītos kampaņā, ikviens aicināts izmantot jau sagatavotos maršrutus, kas atrodami portāla latvia.eu sadaļā latvia.eu/discover/jog-latvia, vai arī, izmantojot skrējēju iecienītās aplikācijas, izveidot savu maršrutu Latvijas kontūras formā kādā no pasaules pilsētām (un, protams, arī Latvijā). Pēc skrējiena vai maršruta izstaigāšanas aicinām piedzīvojuma fotogrāfijas un maršrutu kartes ievietot sociālajos tīklos, pievienojot tēmturi #izskrienLatviju un pavadošo tekstu svešvalodā, ka šis piedzīvojums veltīts Latvijas simtgadei.

Nav nekādas noteiktas kilometrāžas, šo kontūru var izskriet kaut vai piemājas parkā jebkurā sev tīkamā laikā, aicinot pievienoties arī darba biedrus, kaimiņus un paziņas. Šādā veidā ikkatrs var kļūt par Latvijas un tās simtgades vēstnieku, kā arī uzdāvināt kādai pilsētai vēl vienu veselīgas izkustēšanās maršrutu!

Latvijas institūts un biedrība "VSK Noskrien" iniciatīvu "Izskrien Latviju pasaulē" aizsāka pērn, un akcijas ietvaros skrējieni, gājieni un pat riteņbraucieni notikuši jau vairāk nekā 20 valstīs un 40 pilsētās. Lai veicinātu Latvijas atpazīstamību pasaulē mūsu valsts simtajā gadā, arī šogad latviešu kopienas ārvalstīs jau plāno jaunus maršrutus - pat tik eksotiskās vietās kā Dubaija, Abū Dabī un Baleāru salas.