Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Kaut kas jauns! Latvijā būs elektroniskas ceļazīmes

© F64

"Via Baltica" tranzīta šosejai iecerēts uzlabot drošību un caurlaidību ar jaunām, elektroniskajām ceļazīmēm, vēstīja "skaties.lv", atsaucoties uz LNT raidījumu "900 sekundes".

Jauno zīmju galvenā priekšrocība ir tā, ka attēlotā informācija uz zīmes būs aktuāla un attēls mainīsies līdz ar apstākļiem uz šosejas. “Via Baltica” posmā caur Latviju jau līdz oktobra beigām paredzēts uzstādīt 30 jaunas elektroniskās ceļazīmes.

Uzstādāmās zīmes būs divu veidu, vienas brīdinās par laikapstākļiem un ceļa segumu, informāciju zīmes saņems no jaunuzbūvētām meteostacijām. Otra tipa zīmes brīdinās par maksimālo braukšanas ātrumu, arī uz tām atkarībā no satiksmes apstākļiem mainīsies attēlotais ierobežojums.

Līdz ar elektroniskajām ceļazīmēm, tiks būvētas jau minētās meteoroloģiskās stacijas, kā arī vairākus luksoforus aprīkos ar sensoriem, kas ļaus sarkano ieslēgt tikai tad, kad būs mašīnas uz mazāk svarīgā ceļa. Vēl arī bīstamākajās vietās tiks uzstādītas novērošanas kameras, kas, piemēram, pēc negadījuma ļaus novērtēt notikušās sadursmes apmērus.