Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

"airBaltic Pilotu akadēmijas" pirmie studenti uzsāk mācības

© Publicitātes foto

Latvijas lidsabiedrība airBaltic šodien, 2018. gada 16. aprīlī sākusi aviokompānijas nesen izveidotās airBalticTraining Pilotu akadēmijas studentu pirmās grupas studiju procesu. Pirmā 12 studentu grupa pēc pilna laika programmas pabeigšanas kļūs par airBaltic pilotiem.

airBaltic izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss) norāda: „Šī ir vēsturiska diena ne tikai jaunajiem studentiem, bet arī airBaltic. Mūsu pašu Pilotu akadēmijas izveide ir nozīmīgs solis, lai nodrošinātu, ka vairāk Baltijas valstu pilotu nākotnē pievienosies mūsu lidsabiedrībai.”

airBaltic lidojumu vadības vecākais viceprezidents Pauls Cālītis skaidro: „Mēs esam pirmie, kas saņēmuši sertifikātu Integrētajam aviokompānijas transporta pilotu kursam Latvijā. Ir pasūtītas jaunas apmācību lidmašīnas un studijas ir sākušās. Līdz ar tālāko attīstību mēs turpināsim sniegt modernāko un profesionālāko izglītību mūsu studentiem. airBalticTraining Pilotu akadēmija ir vienīgā augsta līmeņa pilotu apmācību programma, kas nodrošinās darbu airBaltic. Mēs esam patiesi lepni atvērt pirmo Pilotu akadēmiju Latvijā un piedāvāt Baltijas studentiem kļūt par pilotiem.”

Pieteikšanās process airBalticTraining Pilotu akadēmijas rudens grupai sāksies 2018. gada jūnijā. .

Februārī airBalticTraining no Diamond Aircraft pasūtīja trīs viena dzinēja DA40 NG apmācību lidmašīnas un vienu divu dzinēju DA42-VI apmācību lidmašīnu, kas paredzētas lidsabiedrības nesen izveidotajai airBaltic Training Pilotu akadēmijai. Līgums paredz airBalticTraining iespēju no Diamond Aircraft iegādāties vēl 11 lidmašīnas. Papildus tam airBalticTraining pasūtījusi arī DSIM lidošanas apmācības simulatoru. Plānots, ka lidmašīnu piegāde tiks uzsākta 2018. gada maijā.