Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

VID atklāj lielāko nodokļu maksātāju tirdzniecības nozarē

© F64

Pērn par lielāko nodokļu maksātāju tirdzniecības nozarē atkārtoti kļuvis tabakas produktu tirgotājs SIA "Phillip Morris Latvia", liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotā informācija par lielākajiem nodokļu maksātājiem 2017.gadā.

Pērn uzņēmums kopumā nodokļos samaksājis 104,525 miljonus eiro.

Otro vietu lielāko nozares nodokļu maksātāju vidū pērn saglabājusi SIA "Baltic Sales Network" ar nodokļos samaksātiem 89,082 miljoniem eiro. Savukārt trešajā vietā ar 38,764 miljoniem eiro pērn ierindojās mazumtirdzniecības veikalu tīkls SIA "Maxima Latvija", kas gadu iepriekš ieņēma ceturto vietu.

Aizvadītajā gadā mazumtirdzniecības veikalu tīkls SIA "Rimi Latvia" lielāko nozares nodokļu maksātāju vidū pacēlis par vienu pozīciju, ieņemot ceturto vietu ar 34,056 miljoniem eiro samaksātajos nodokļos. Turpretī būvniecības preču tirgotājs SIA "Depo DIY" pērn ieņēma piekto vieto ar 32,876 miljoniem eiro samaksātos nodokļos.

Sestais lielākais nodokļu maksātājs tirdzniecības nozarē ar 29,627 miljoniem eiro bija SIA "Greis loģistika", septīto vietu ar 18,982 miljoniem eiro ieņēma SIA "Sanitex", bet astotajā vietā ar 17,49 miljoniem eiro ierindojās SIA "Greis".

Desmit lielāko nodokļu maksātāju sarakstu tirdzniecības nozarē noslēdz autotirgotājs SE "Moller Baltic Import", kas ar 17,041 miljonu eiro samaksātos nodokļos ieņem devīto vietu, bet desmitajā vietā ar 16,661 miljonu eiro ierindojas azartspēļu uzņēmums SIA "Alfor".

Kā ziņots, lielākie nodokļu maksātāji tirdzniecības nozarē 2016.gadā bija SIA "Phillip Morris Latvia", SIA "Baltic Sales Network" un SIA "Greis loģistika".