Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Elīna Maligina izmeklē vīra mantu zādzību; laulības gredzens "atradies"

© Privāts arhīvs

Ne tikai aktrisei un māksliniecei Elīnai Maliginai, bet arī farmācijas kompānijas «Olainfarm» vadītāja un līdzīpašnieka Valērija Maligina kādreizējai sievai Signei Balderei-Sildedzei bija radušās aizdomas par vērtīgu mantojuma priekšmetu un personisko mantu mistisku «pazušanu». Tādēļ viņa marta beigās vērsās ar iesniegumu pie zvērinātas notāres Valdas Vaivaras, lūdzot veikt mantojuma apsardzību, apķīlājot mantu, kas atrodas nelaiķim piederējušajos īpašumos.

Vēršas Iekšlietu ministrijas Iekšējās drošības birojā

Interesanti, ka pēc šī soļa nelaiķa vecākā meita Irina Maligina nekavējoties paziņoja, ka visas vērtīgās mantas nemaz neesot bijušas pazudušas un zvērināts tiesu izpildītājs Ainārs Šusts tās visas esot aprakstījis. Runa ir par daudzus desmitus tūkstošu vērtajām Valērija Maligina personiskajām rotaslietām (baltā zelta krustu ar safīriem un briljantiem, medību trofeju - lauvas nagu, ko Valērijs allaž nēsāja kaklā, zelta ķēdi ar zelta krustu, laulības gredzenu no baltā zelta) un modes nama «Gucci» mugursomu ar lielu skaidras naudas daudzumu.

»Vakara Ziņas« jau pirmās vēstīja, ka Elīna Maligina 19. februārī vērsās ar iesniegumu Valsts policijā, ziņojot par šo un citu vērtību iespējamo izzagšanu no viņas un Valērija ģimenes mājas Jūrmalā, kur tās bija palikušas pēc vīra pāragrās nāves. Tas, ka Elīna policijai lūdza veikt kratīšanu Irinas Maliginas deklarētajā dzīvesvietā Jūrmalā, skaidri norāda, kuru atraitne turēja aizdomās par mantu piesavināšanos. Mājas atslēgas un iespēja tajā iekļūt bijusi tikai Irinai un nevienam citam no radiniekiem. Ļoti aizdomīgi ir arī tas, ka visi akti, kuri sastādīti par pazudušo mantu atrašanos, datēti krietni pēc tam, kad Elīna vērsās policijā, liecina »Vakara Ziņu« rīcībā esošie dokumenti.

Vēl pirms pazudušo vērtību mistiskās «atrašanās», uzreiz pēc tam, kad Signe Baldere-Sildedze bija vērsusies Iekšlietu ministrijas Iekšējās drošības birojā ar sūdzību, ka policija nesteidzas ar meklēšanu, viņa saņēmusi dīvainu zvanu no uzņēmēja Jura Savicka, kuram arī, kā runā, esot savas intereses cīņā par Valērija Maligina atstāto mantojumu.

Atšķetina, kur pazudis vīra laulības riņķis

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv