Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

SOCTĪKLOS: Likteņdārza likums neprasīs ne centa no valsts naudas

© Alise Šulca, F64 Photo Agency

Kā iepriekš vēstīts, lai ''nodrošinātu stabilu un pēctecīgu Likteņdārza attīstīšanu'', sagatavots likumprojekts ''Likteņdārza likums''. Tas radījis domstarpības sabiedrībā - vai tagad iedzīvotājiem būs visiem kā viens jāmaksā par Likteņdārza veidošanu?

Skaļi sociālajos tīklos izskanēja mūziķa Kārļa Kazāka domas, kurš šajā likumā saredz piespiedu maksājumu no tautas. "Sabiedrībai jau ir iespēja izvēlēties šīs vietas tapšanu atbalstīt," norādījis mūziķis.

Savu viedokli un situācijas skaidrojumu portālam nra.lv sniedza "Kokneses fonda" valdes priekšsēdētāja Valda Auziņa: "Esam pateicīgi ikvienam Latvijas iedzīvotājam, kas ar savu darbu un atbalstu ir iesaistījušies Likteņdārza veidošanā jau desmit gadu garumā.

Likteņdārzs ir veidots par tautas ziedojumiem un arī turpmāk ir paredzēts darboties pēc tādiem pašiem principiem. Jaunajā likumā nav paredzēta Likteņdārza finansēšanu no valsts, bet tikai zemes nodošana valsts īpašumā un īpaša statusa piešķiršana Likteņdārzam, kas aizsargās ziedotāju veiktos ieguldījumus un neļaus šo īpašumu pārdot vai izmantot citiem mērķiem.

Pateicamies visiem Latvijas iedzīvotājiem, kam rūp Likteņdārza projekts
un ceram uz jūsu atsaucību arī turpmākajā dārza izveidē".