Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Vējonis pārliecināts, ka robežsardze spēj aizsargāt Latvijas robežu

© EPA/Scanpix

Valsts robežsardze spēj aizsargāt Latvijas un visas Eiropas Savienības (ES) austrumu robežu, uzskata Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Prezidenta birojā informēja, ka Vējonis devies klātienē iepazīties ar Valsts robežsardzes paveikto, nodrošinot Latvijas valsts robežas neaizskaramību. Vējonis apmeklēja Valsts robežsardzes (VRS) Viļakas un Ludzas pārvalžu teritorijās esošos VRS infrastruktūras objektus, kā arī tikās ar VRS koledžas mācībspēkiem un kadetiem.

Valsts prezidents atzinīgi novērtēja paveikto darbu, stiprinot VRS darbinieku kapacitāti, kā arī izveidojot nepieciešamo infrastruktūru Latvijas austrumu pierobežā izvietotajās robežapsardzības nodaļās un Vientuļu II kategorijas un Terehovas I kategorijas robežkontroles punktos.

"Līdz šim veiktie ieguldījumi Latvijas austrumu pierobežas teritorijās, lai stiprinātu Valsts robežsardzes spējas kvalitatīvi pildīt tai uzticētos pienākumus, ir sevi pilnībā attaisnojuši. Valsts robežsardze spēj aizsargāt Latvijas un visas ES austrumu robežu," pauda Vējonis.

Valsts prezidents un VRS vadība bija vienisprātis, ka ir jāturpina aizsāktais darbs, ņemot vērā mūsdienu izaicinājumus gan cilvēkresursu, gan materiāltehniskā nodrošinājuma jomās.

Savukārt, tiekoties ar Valsts robežsardzes koledžas mācībspēkiem un kadetiem, Vējonis uzsvēra, ka Latvijas robežsargi ir ne tikai Latvijas, bet visas ES vizītkarte.

"Valsts robežsardzes koledža ir vieta, kur smeļas zināšanas un ceļ savu profesionalitāti gan esošie, gan topošie robežsargi ne tikai no Latvijas, bet arī citām valstīm," uzsvēra prezidents.

Vējonis kadetiem novēlēja, lai koledžā iegūtās zināšanas un profesionālās iemaņas ir pamats katra Latvijas robežsarga ceļam uz profesionālo izaugsmi un sasniegumiem.

Valsts prezidenta reģionālā darba vizīte austrumu pierobežā turpināsies Zilupes novadā, kur plānota tikšanās ar Zilupes vidusskolas skolotājiem un skolēniem, kā arī tikšanās ar novada domes deputātiem un uzņēmējiem.