Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

VAKARA ZIŅAS: Ilzes Cīrules aiziešanu apraud pat kritiķi un nievātāji

© F64

Ilze Cīrule (53) Valsts ieņēmumu dienestu (VID) vadīja kopš 2016. gada novembra un šajā laikā nebaidījās skaļi paust savu viedokli, pat ja tas nesaskanēja ar apkārtējo uzskatiem. Ziņa par Cīrules pāragro nāvi šokēja visus.

VID ģenerāldirektori Ilzi Cīruli 10. martā atrada mirušu savās mājās, deklarētajā zemes un ēkas īpašumā Cenu pagastā Ozolnieku novadā, bez redzamām vardarbīgas nāves pazīmēm. Atbilstoši procedūrai tika nozīmēta tiesu medicīnas ekspertīze nāves cēloņa noteikšanai.


15. martā I Meža kapu kapličā ģimene, draugi un kolēģi atvadījās no Ilzes Cīrules, un pēc atvadu ceremonijas viņa tika guldīta zemes klēpī. VID amatpersonu deklarācijā redzams, ka Ilzei Cīrulei bija ļoti daudz tuvu un mīļu cilvēku, kuriem šī sēru vēsts ir iedūrusies sirdī kā ass nazis. Ilzi apraudās viņas tēvs Jānis Berģis un māte Biruta Berģe, māsa Aija Rudmane, mīļotais vīrs Dzintars Cīrulis un divi bērni - meita Anita Cīrule un dēls Kristaps Cīrulis.

Līdzjūtību pauž pavārs Mārtiņš Rītiņš

«Es viņu satiku aizpagājušajā nedēļā restorānu prezentācijā, un viņa man ļoti iepatikās. Ilze gribēja sadarboties ar mums. Pirmoreiz kāds bija tik pretimnākošs un mūs uzklausīja. Šādas attieksmes te Latvijā ļoti pietrūkst. Mums bija pārrunas un diskusijas. Tikām uzklausīti, pateicoties Ilzei.

Kad izlasīju vēsti, ka viņa ir mirusi, bija liels šoks, jo Ilze mūs atstāja, esot vēl tik jauna. Izsaku visdziļāko līdzjūtību visai ģimenei, jo tas ir ļoti skumjš brīdis. Domāju, ka mēs beidzot tiksim uz priekšu, mainīsim noteikumus. Bet, redz, tagad ir viens solis atpakaļ."

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv