Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Nākamnedēļ Latvijā nokusīs sniegs

© Dāvis Ūlands, F64 Photo Agency

Nākamās nedēļas pirmajā pusē gaisa temperatūra Latvijā, iespējams, pietuvosies +10 grādu atzīmei un valsts lielākajā daļā nokusīs sniegs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra un "Global Forecast System" prognozes.

Sestdien, 10.martā, gaisa temperatūra sasniegs 0..+5 grādus, svētdien Kurzemē iespējams siltums līdz +7 grādiem, nākamās nedēļas sākumā gaidāms vēl nedaudz siltāks laiks. Naktīs piesals, bet atbilstoši pašreizējai prognozei naktī uz otrdienu un trešdienu gaisa temperatūra saglabāsies virs nulles.

Tiesa, jaunās nedēļas sākumā siltuma sajūtu mazinās dienvidaustrumu vējš, kas brāzmās pastiprināsies līdz 9-14 metriem sekundē.

Gan vējš, gan brīžiem gaidāmais lietus veicinās sniega kušanu. Paredzams, ka sniegs nokusīs Latvijas lielākajā daļā un neliela sniega sega saglabāsies galvenokārt tikai valsts austrumos.

Saskaņā ar pašreizējām prognozēm nākamās nedēļas otrajā pusē laiks kļūs aukstāks, un šomēnes vēl iespējams krietns sals.

Tuvākajās dienās sāks paaugstināties ūdens līmenis upēs, īpaši valsts rietumu un centrālajos novados. Ja piepildīsies prognoze par aukstāku laiku mēneša otrajā pusē, plaši pali martā nav gaidāmi.