Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Latvijā

Piektdienas rītā Latvijā, jo īpaši Latgalē, apgrūtināta satiksme

© F64

Piektdienas rītā Latgalē un vietām Kurzemē, Zemgalē un Vidzemē apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistīta 154 "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienība.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi šodien visā valsts teritorijā ir iespējami nokrišņi sniega, slapja sniega un lietus veidā, savukārt gaisa temperatūra diennakts laikā svārstīsies no zem nulles līdz virs nulles. Šādos laikapstākļos uz autoceļiem ar asfalta segumu var veidoties tā saucamais "melnais ledus", kas ir īpaši bīstams autovadītājiem, jo ir grūti pamanāms un mainīgos laika apstākļos var veidoties ļoti strauji.

Mainīgos laika apstākļos īpaši uzmanīgiem ir jābūt uz autoceļiem ar grants segumu, kas ziemā tiek uzturēti ar sniega kārtu (reģionālās un vietējās nozīmes ceļi). Iestājoties siltākam laikam, tāpat arī lietus un slapjā sniega ietekmē, uz tiem veidojas atkala un tie var kļūt ļoti slideni. Savukārt šo ceļu kaisīšana ar pretslīdes materiāliem vai rievu ievilkšana šādos laikapstākļos ir neefektīva, jo lietus un mitrums smiltis no ceļa noskalo, bet rievojums izkūst, norāda "Latvijas Valsts ceļi".

Autovadītāji tiek aicināti būt piesardzīgi un izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, distanci un braukšanas stilu.