Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Sieviešu dienu Latvijā svin teju divas trešdaļas iedzīvotāju

© F64

Gandrīz divas trešdaļas jeb 64% Latvijas iedzīvotāju šogad plāno svinēt 8.martu jeb Starptautisko sieviešu dienu.

8.marts Latvijā nav oficiāla svētku diena - lai arī Saeimā vairākkārt rosināts šo dienu noteikt par svētkiem, deputāti līdz šim allaž šādas iniciatīvas noraidījuši.

Aptaujas dati liecina, ka 8.marta svinēšanas plāni zināmā mērā saistīti ar iedzīvotāju vecumu. Piemēram, 59% jauniešu vecumā līdz 30 gadiem atzīst, ka atzīmēs Starptautisko sieviešu dienu, kamēr to pašu apgalvo 64% līdz 68% iedzīvotāji vecumā no 30 līdz 60 gadiem.

Aptaujā atklājies, ka arī sievietes nedaudz biežāk nekā vīrieši šogad plāno atzīmēt 8.martu jeb Starptautisko sieviešu dienu. Sieviešu dienu atzīmēs 66% sieviešu un 62% vīriešu.

Vienlaikus gandrīz visas aptaujātās sievietes jeb 94% Latvijas sieviešu 8.martā priecātos par saņemtiem apsveikumiem, ziediem vai kādām citām dāvanām. Arī 72% vīriešu vecumā no 18 līdz 60 gadiem šogad plāno 8.martā apsveikt sev kādu īpašu sievieti vai sievietes, dāvināt ziedus vai kādas citas dāvanas.

Aptaujā secināts, ka sieviešu vecums būtiski neietekmē to, vai viņas priecātos saņemt 8.marta apsveikumus. Savukārt vīriešu vidū gan ir vērojama iezīme, ka par 30 gadiem vecāki vīrieši biežāk nekā jaunieši plāno 8.martā apsveikt sev īpašās sievietes.

No 27.februāra līdz 1.martam ar interneta starpniecību visā Latvijā tika aptaujāti 825 Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 60 gadiem.