Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Rīgas jūras līča piekrastē ledus krāvumi slejas teju trīs metru augstumā

© F64

Iepriekšējās divās nedēļās valdošā sala un brāzmainā austrumu vēja ietekmē Rīgas jūras līča rietumu piekrastē jeb Kurzemes piekrastē vietām izveidojušies līdz trim metriem augsti ledus krāvumi, liecina sociālajos tīklos publicētās iedzīvotāju fotogrāfijas.

Tajā skaitā ledus krāvumi Rīgas līča krastā ir Kolkā un Mērsragā.

Dati no satelītiem un meteoroloģijas dienestiem liecina, ka dažu līdz pārdesmit kilometru attālumā no krasta vietām var būt vēl lielāki ledus sablīvējumi un krāvumi, bet pie tiem nedrīkst doties, jo jūras ledus nav drošs - ūdens līmeņa svārstību un straumju ietekmē ledū iespējamas lielas plaisas.

Biezākais ledus un plašākie ledus sablīvējumi Rīgas līcī ir iepretim Engures novadam. Ledus klāj teju visu līci, kā arī Irbes šaurumu, tā vidējais biezums ir no pieciem līdz 20 centimetriem.

Mazākais ledus apjoms ir pie Vidzemes. Arī tuvākajās dienās valdošā austrumu vēja dēļ turpināsies ledus virzība uz rietumiem, un Rīgas līča austrumos - pie Vidzemes - gaidāms vaļējs ūdens.

Ledlauzis "Varma" pēdējās diennaktīs strādā galvenokārt posmā no Kolkas līdz Mērsragam, liecina informācija portālā "MarineTraffic".