Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Latvijas saldējuma ražotājs grib iekarot Vāciju

© F64

Saldējuma ražotājs "Rūjienas saldējums" šogad plāno izveidot savu distribūcijas uzņēmumu Vācijā, pastāstīja kompānijas valdes priekšsēdētājs Igors Miezis.

"Plānojam paši izveidot savu distribūcijas uzņēmumu Vācijā. Patlaban vērtējam, kurā vietā to veidosim, pārbaudām noliktavas iespējamību. Uzņēmums būs neliels un tajā strādās pāris darbinieki," teica Miezis, piebilstot, ka Vācija ir diezgan liels tirgus ar ļoti senām saldējuma ēšanas tradīcijām, tāpēc uzņēmums šajā tirgū saskata potenciālu.

Miezis teica, ka "Rūjienas saldējums" jau piegādā produkciju Vācijai, bet vēlētos tur arī savu pārstāvniecību. "Lai strādātu Vācijā tiem cilvēkiem, kuri ikdienā komunicē ar sadarbības partneriem, ir jābūt vāciešiem šī vārda vistiešākajā nozīmē. Viņiem labi jāzina vācu valoda, jādarbojas lokāli. Mēs varam apkalpot šejienes vairumtirgotājus, bet mēs nevaram no Latvijas kvalitatīvi apkalpot un operatīvi piegādāt mazākas partijas nelieliem veikalu vai kafejnīcu tīkliem Vācijā," teica Miezis.

Viņš atzīmēja, ka saldējuma patēriņa kultūra Latvijā atšķiras no Vācijas - tur ir populāras saldējuma kafejnīcas, kuras cilvēki apmeklē visu gadu. Tikmēr Latvijā cilvēki vairāk mēdz iegādāties saldējumu patēriņam uz ielas, tiklīdz iestājas siltāks laiks. Lai arī Latvijā ir cilvēki, kas mēģina darboties attiecīgajā biznesa jomā, šeit saldējuma kafejnīcu veiksmīgai darbībai nav pietiekams iedzīvotāju skaits un trūkst arī attiecīgo tradīciju. "Nav dzirdēti veiksmes stāsti no tiem, kas ir vēruši vaļā saldējuma kafejnīcas Latvijā," teica Miezis.