Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

"Norvik Bankas" Pēctecības konts – drošībai un sirdsmieram

ATBILDĪBA. Norvik Bankas Senioru segmenta vadītāja Lidija Dzene ir pārliecināta, ka Pēctecības konts ir labs veids, kā droši, atbildīgi un smalkjūtīgi parūpēties par senioru iekrātās naudas nonākšanu atbildīgās rokās un par finansiālo rūpju sloga noņemšanu no radinieku pleciem © F64

Sekojot līdzi labākajām pasaules banku tradīcijām un atbildot uz senioru pieprasījumu, Norvik Banka sadarbībā ar Latvijas Pensionāru federāciju ir izstrādājusi īpašu produktu senioriem – Pēctecības kontu. Šis produkts ikvienam Latvijas senioram sniedz garantiju par viņa finanšu līdzekļu drošu un mērķtiecīgu nodošanu tuviniekiem. Norvik Bankas Pēctecības konts Latvijā ir unikāls – šobrīd pakalpojumu ar šādu iespēju citas bankas nepiedāvā.

«Mēs, seniori, paši savā starpā smejamies - kamēr jaunieši krāj kāzām, tikmēr mēs jau laikus veidojam uzkrājumus cieņpilnām pēdējām gaitām šai saulē jeb tautas valodā dēvēto zārka naudu. Kāds krāj to zeķē, kāds bankas kontā, vēl kāds cits uztic tuviniekiem. Tomēr ņemot vērā, ka naudas krāšana zeķē nav īpaši droša, bet bankas kontā mantotās naudas saņemšana tuviniekiem ir diezgan laikietilpīga un birokrātiska, Norvik Banka ir izveidojusi īpašu pakalpojumu - iespēju atvērt Pēctecības kontu,» Neatkarīgajai atklāj Norvik Bankas Senioru segmenta vadītāja Lidija Dzene.

Norvik Bankas Pēctecības konts ļauj bez maksas uzkrāt naudas līdzekļus bēru organizēšanai un tos ātri un bez papildu izdevumiem saņemt seniora iepriekš izvēlētam un bankas dokumentos norādītajam labuma guvējam.

Pēctecības konta noformēšana ir vienkārša. Senioram iepriekš ir jāizvēlas persona no savu tuvinieku vai drauga loka, kurai tā ir gatava uzticēt savu kontā noguldīto naudu ar mērķi organizēt izvadīšanu pēdējā gaitā. Dodoties uz banku atvērt šo kontu, senioram līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments. Bankā būs jāparaksta līgums par norēķinu konta atvēršanu, jāizpilda un jāparaksta vienošanās, kurā jānorāda naudas līdzekļu saņēmēja vārds, uzvārds un personas kods. Tas ir nepieciešams, lai banka atbilstošā gadījumā varētu identificēt personu, kam izmaksājami uzkrātie naudas līdzekļi. Slēdzot līgumu, šīs klienta uzticības personas klātbūtne nav nepieciešama. Konta atvēršana un uzturēšana ir bez maksas.

Tas, cik lielu noguldījumu veidot, ir katra klienta paša ziņā. Nekādu ierobežojumu nav. Kontu var arī papildināt neierobežoti, piemēram, ik mēnesi. Norvik Bankas speciālisti vērš uzmanību, ka noguldījumu līdz 3000 eiro no Pēctecības konta uzticības persona var saņemt uzreiz, uzrādot attiecīgus dokumentus. Savukārt summu, kas pārsniedz 3000 eiro, mantinieki saņems saskaņā ar spēkā esošo likumdošanu.

Lai izņemtu naudu no Pēctecības konta un ar to rīkotos, kā aizgājējs vēlējies, uzticības personai bankā, protams, būs jāuzrāda personu apliecinošs dokuments un noguldītāja miršanas apliecības oriģināls. Tas nozīmē, ka Pēctecības konta līdzekļi ir pilnīgā drošībā un tos nevar izņemt pat uzticības persona pirms laika. Ja seniors vēlas, viņš var arī mainīt uzticības personu, attiecīgi informējot banku un parakstot vienošanos.

Sīkāk par šī konta priekšrocībām un noteikumiem var uzzināt Norvik Bankas klientu apkalpošanas centros, kas atrodas visās Latvijas lielajās un vidējās pilsētās. Tā kā Norvik Banka šogad darba tirgū iesaistīs 50 seniorus un daļa jau ir sākusi strādāt, iespējams, ka tieši kāds no Norvik Bankas senioru programmas dalībniekiem izstāstīs par Pēctecības konta niansēm.

Norvik Banka ir banka ar 25 gadu pieredzi un ir astotā lielākā banka Latvijā pēc aktīvu apjoma. Norvik Banka lepojas ar plašāko filiāļu tīklu - vairāk nekā 50 klientu apkalpošanas centriem visā Latvijā.

***

Viedokļi

Andris Siliņš, Latvijas Pensionāru federācijas priekšsēdētājs:

- Mūsu seniori dedzīgi pauda nostāju par risinājuma rašanu situācijā, kur viņi par ķīlniekiem atstāj savus tuviniekus, jo, uzkrājot naudu kontā, pašreiz spēkā esošā likumdošana viņu tuviniekiem neļauj uzkrājumu saņemt tūlīt. Tā kā Norvik Banka ir atvērta un pieejama ikvienam un tai rūp senioru dzīves kvalitāte, esam gandarīti, ka, atbildot uz mūsu pieprasījumu, ir izstrādāts īpašs konts bēru izdevumu uzkrājumiem, kas noņem slogu un raizes kā pašam senioram, tā viņu tuviniekiem. Nešaubos, ka šis ir produkts, kas noteikti interesēs daudzus jo daudzus seniorus.

Jevgēņija Korotajeva, seniore:

- Nesen saskāros ar ļoti nejauku situāciju - nomira mana kaimiņiene, kas ilgus gadus bija arī mana draudzene. Jūs taču saprotat, ka jebkurš pensionārs krāj savām bērēm un piemineklim. Mums tas ir ļoti būtiski! Tāpat arī mana kaimiņiene krāja naudu bērēm un visu sakrāto naudu turēja mājās. Diemžēl, kad viņa nomira, visa sakrātā bēru nauda nonāca ne tajās rokās, un rezultātā viņas radiem nācās aizņemties no paziņām, lai kaimiņieni apglabātu.

Pēc kāda laiciņa, kad devos uz banku pakaļ pensijai, Norvik Bankas darbinieces man izstāstīja par jaunu produktu senioriem - Pēctecības kontu. Viņas laipni izskaidroja man visus nosacījumus, kā es varu pieteikties šim kontam, un izrādījās - viss ir ļoti vienkārši! Protams, mani tas ļoti ieinteresēja, jo vēlos, lai iekrātā bēru nauda tiek maniem bērniem un viņi var mani cienīgi apglabāt un pasūtīt pieminekli. Pats galvenais ir tas, ka bērni uzreiz varēs tikt pie manas sakrātās naudas un viņiem nebūs jāuztraucas, kur dabūt naudas līdzekļus bēru izdevumiem. Esmu ļoti priecīga, ka Norvik Banka ir izveidojusi šādu produktu - mums, pensionāriem, tādas lietas ir tiešām nozīmīgas. Varbūt nav īsti pozitīvākā tēma, par ko domāt, un kur nu vēl naudu krāt, bet katrā vecumā savas vajadzības. Es jau izstāstīju visiem saviem kaimiņiem pensionāriem par šādu pakalpojumu, un daudzi ir patiesi ieinteresēti.