Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Rinkēvičs Berlīnē atklāj Latvijas simtgades svinības Vācijā

© f64

17. februārī Latvijas Republikas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Baltijas mūzikas festivāla ietvaros Berlīnes koncertnamā Konzerthaus Berlin ar uzrunu atklāja Latvijas valsts simtgades svinības Vācijā, kas sākās ar mediju semināru vācu kultūras un tūrisma žurnālistiem, iepazīstinot ar Latvijas simtgades programmu, un sekojošu izcilās ērģelnieces Ivetas Apkalnas koncertu.

Latvijas valsts simtgades programmu un centrālos notikumus žurnālistiem prezentēja Latvijas Institūta direktore Aiva Rozenberga.

Baltijas mūzikas festivāls Berlīnē ieskandina Latvijas simtgades svinības Vācijā. Festivāla ietvaros uzstājas tādi Latvijas mūziķi kā Iveta Apkalna, Valsts Akadēmiskais koris Latvija, vokālais ansamblis Latvian Voices, māsas Skrides un Kristīne Blaumane.

Latvian Voices koncerta ietvaros 21. februārī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra rīkos ekonomisko semināru, kurā pasākuma dalībnieki tiks iepazīstināti ar Latvijas investīciju vidi un veiksmīgiem Latvijas uzņēmumiem, kuri meklē sadarbības partnerus Vācijā.

Simtgades svinības Berlīnē tiks ievadītas arī ar Latvijas Televīzijas dokumentālās filmas “Paslēpes mūzikā. Elīna Garanča” pirmizrādi pasaulslavenās operdziedātājas klātbūtnē 20. februārī. Filma tiks demonstrēta starptautiskajā filmu tirgū Avant Premi?re, kas notiek paralēli kinofestivālam Berlinale.

19. februārī Berlīnē Nacionālais kino centrs kopā ar Lietuvas un Igaunijas partneriem rīkos Baltijas valstu simtgadēm veltītu pieņemšanu kinofestivāla Berlinale ietvaros.