Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Sinoptiķi brīdina, ka šoziem lielākais aukstums jau ir pavisam tuvu

© F64

No trešdienas, 21.februāra, Baltijā gaidāms lielākais aukstums šajā ziemā un sāks aizsalt Rīgas jūras līcis, prognozē sinoptiķi.

Pagaidām ledus līcī ir tikai vietām gar piekrasti. Ūdens temperatūra ir tuvu nulles atzīmei.

Paredzams, ka visaukstākais gaiss Baltijas valstīs ieplūdīs šīs nedēļas nogalē, vienlaicīgi iespējama ziemeļaustrumu vēja pastiprināšanās. Vējš un viļņi var kavēt visa līča aizsalšanu.

Arktiskajam gaisam plūstot pāri jūrai, gaidāma pastiprināta ūdens tvaikošana un sniega mākoņu veidošanās. Latvijā šie mākoņi gaidāmi galvenokārt Kurzemē, Zemgales rietumu daļā, kā arī Jūrmalā un citviet Vidzemes galējos dienvidrietumos.

Gaisa temperatūra aukstākajās naktīs vietām Latvijā noslīdēs zem -20 grādiem, bet, visticamāk, nesasniegs -30 grādu atzīmi. Lielākais sals tradicionāli gaidāms Vidzemē un Latgalē.

Tā kā dienas garums jau sasniedz desmit stundas un katru nākamo dienu saule spīd arvien spožāk, palielināsies temperatūras diennakts svārstības. Arī pašās aukstākajās dienās gaisa temperatūra daudzviet valstī pēcpusdienā pakāpsies virs -10 grādiem.

Kaut neliels sniegs šonedēļ palaikam gaidāms visā Latvijā. Vietām veidosies sarma. Darba nedēļā dominēs lēni vēji un bezvējš.

Jau ziņots, ka auksts laiks un tālāka jūras aizsalšana gaidāma arī martā.