Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Nākamnedēļ Latvijā solās būt ļoti auksts - sinoptiķi prognozē pat -24 grādus

© F64

Jaunās nedēļas vidū gaisa temperatūra valsts austrumos naktīs pazemināsies līdz -15..-20 grādiem, un nedēļas otrajā pusē kļūs vēl par dažiem grādiem aukstāks, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Atmosfēras spiediens nedēļas gaitā pakāpeniski paaugstināsies, līdz ar to mākoņu un nokrišņu daudzums samazināsies. Ar lēnu ziemeļu vēju ieplūdīs aukstāks gaiss, arī dienas vidū valsts lielākajā daļā nebūs siltāks par -3..-8 grādiem.

Darba nedēļas otrajā pusē neliela pazemināta spiediena apgabala ietekmē mākoņu daudzums palielināsies un atsevišķos novados iespējama intensīvāka snigšana, gaisa temperatūra gaidāma vēl par dažiem grādiem zemāka nekā nedēļas pirmajā pusē.

Pēc šī brīža prognozēm spriežot, aukstā gaisa ieplūšana Eiropas ziemeļaustrumos turpināsies arī nākamās nedēļas izskaņā, turklāt samazināsies mākoņu daudzums, līdz ar to pastāv iespēja, ka, debesīm skaidrojoties, sals vietām Latvijā sasniegs pat -24 grādus.

Jau ziņots, ka auksts laiks Eiropā tiek prognozēts ne tikai jaunnedēļ, bet arī martā. Visticamāk, gaisa temperatūra Latvijā nenoslīdēs zemāk par -30 grādiem un netiks pārspēts iepriekšējo ziemu sala rekords, savukārt Eiropas centrālajā un rietumu daļā gaidāmais aukstums un sniegs var kļūt par lielāko vairāku gadu laikā.