Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Bijušais veselības ministrs pievēršas medikamentu ražošanai

© F64

AS "Latvijas Gāze" padomes priekšsēdētāja vietnieka, SIA "Itera Latvija" valdes priekšsēdētāja un AS "Dinamo Rīga" padomes priekšsēdētāja Jura Savicka kopā ar bijušo veselības ministru Gunti Belēviču dibinātais uzņēmums AS "SVC Group" ražos zāļu aktīvās vielas, ko plānots realizēt Vidusāzijas valstīs, pastāstīja Belēvičs.

"Kompānija plāno attīstīt ķīmiski farmaceitiskus projektus Vidusāzijas valstīs," sacīja Belēvičs skaidrojot, ka konkrēti plānots ražot substances jeb zāļu aktīvās vielas.

Pēc viņa sacītā, kompānija iesaistīsies konkrētos projektos, pie kuriem jau norit darbs - iegūti vajadzīgie kontakti un veiktas iestrādnes. Plašāka informācija sekos, līdzko izdosies noslēgt konkrētus līgumus ar potenciālajiem sadarbības partneriem.

Jau ziņots, ka Savickis kopā ar Belēviču ir dibinājuši AS "SVC Group", kas ir pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā pēc pamatkapitāla lielākais reģistrētais uzņēmums.

"SVC Group" ir reģistrēta 9.februārī un tās pamatkapitāls ir 100 000 eiro, kas sastāv no 1000 akcijām, kuras katras nominālvērtība ir 100 eiro.

Savickim pieder 70% jaundibinātās kompānijas akciju, bet Belēvičam un privātpersonai Aijai Rumbai katram pieder 15% kompānijas akciju. "SVC Group" valdes priekšsēdētājs ir Jānis Lauga, bet valdes locekļi ir Savickis un Anatolijs Demidovs.