Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Deputāts Līdaka grib atgriezties Zooloģiskajā dārzā

© F64

Saeimas deputāts Ingmārs Līdaka (ZZS) pieteicies konkursā uz Rīgas Zooloģiskā dārza valdes locekļa amatu, to viņš apliecināja intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma".

Deputāts norādīja, ka konkursa rezultāti izšķirs, vai viņš piedalīsies nākamajās parlamenta vēlēšanās.

Līdaka skaidroja, ka teorētiski viņš jau aptuveni 11 gadus ir prom no Zooloģiskā dārza, lai gan "pa vakariem" tur esot. "Es saprotu, ka vēl pēc četriem gadiem būšu pārāk atsvešinājies no Zooloģiskā dārza, lai tur atgrieztos. Mērķis nav bijis līdz sirmam vecumam strādāt politikā," atzina deputāts.

Līdaka uzskata, ka viņa dzīves gājums ir atbilstošs, lai pretendētu uz valdes locekļa vietu Zooloģiskajā dārzā.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas dome janvāra beigās izsludināja konkursu uz Rīgas Zooloģiskā dārza valdes priekšsēdētāja amatu. Pieteikšanās amatam noslēgsies 14.februārī, liecina portālā "Latvijas Vēstnesis" publiskotā informācija.

Pērn novembrī, pēc 22 gadus ilgas karjeras Zooloģiskā dārza vadību atstāja tā valdes priekšsēdētājs Rolands Greiziņš. 1995.gadā viņš kļuva par zooloģiskā dārza direktora pienākumu izpildītāju, gadu vēlāk - par direktoru un kopš 2004.gada pildīja valdes priekšsēdētāja pienākumus.

Saeimas deputāts Līdaka aģentūrai LETA jau iepriekš apliecināja, ka nolēmis pieteikties minētajā konkursā. Ja piedalīšanās tajā būs veiksmīga, tad parlamentārietis ir gatavs pretendēt arī uz Zooloģiskā dārza vadītāja amatu.